Februárban az Apple elkezdte kiirtani az online üzletéből az bitcoinokkal kereskedő alkalmazásokat, köztük az akkor már 120 ezer felhasználóval rendelkező Blochchaint is. Úgy tűnt, ez egy határozott állásfoglalás a kényes helyzetben, nyilván a kormányzat részéről is érezték a nyomást. A bitcoin ugyanis sem az államkasszának, sem a bankoknak nem tetszik, előbbinek a pénzforgalmazás után meg nem fizetett adók, utóbbinak a kontrollálhatatlan - és rajtuk kívül létező - pénzmozgások miatt.

blockchain_removed_apple_app_store.jpg

Aztán most az Apple meggondolta magát szép csendben, és tett bizonyos kitételeket az App Store szabályaiba. Tulajdonképpen azt írták le, hogy az alkalmazás készítői a felelősek azért, hogy betartsák az összes helyi törvényt és szabályozást annak érdekében, hogy a bitcoin walletjük legális maradhasson.

Nem tudni, mi lehetett a döntés mögött, de szinte biztos, hogy a felhasználók számának növekedésére számítanak, és nem akarnak lemaradni az Androiddal szemben. Februárban még legyintettek rá, most viszont már annyira komolyan veszik, hogy létrehoztak miatta egy “most nem nézek oda, csináld” szabályozást is.