Kábé három éve várjuk, hogy megjelenjen az Office iPadre. Három évig semmi, csak a lesajnáló hallgatás.

Aztán jön Satya Nadella, az új vezérigazgató, és az iPades Office tegnap nemhogy megjelent, de a Surface-verzió előtt jelent meg. Touch-first UI-s Office ugyanis a Microsoft saját tábláján egyelőre még nem elérhető, a konkurenciájén meg igen.

Screen Shot 2014-03-28 at 00.20.23.png

Óriási változás ez, és pont arról szól, amit korábban, egy hosszabb posztban fejtegettem.

Satya Nadella a Microsoft szerver divíziójából érkezett az elnöki székbe. Onnan, ahol nem a zártság, hanem pont az ellentéte volt a fontos: hogy a Microsoft minden eszközt ugyanúgy kiszolgáljon, mintha a sajátja lenne. És miután a Microsoft a saját eszközeinek egy jelentős részével seggre ült, egyre inkább úgy tűnt, ez a nézet lesz a nyerő.

Az, hogy a lehető legtöbben használjanak Microsoft szolgáltatást, tök mindegy, miről.

Töltsék le ingyen az Office-t, persze, minél előbb (ja és bocs az elmúlt három évért), fizessenek elő Office365-re, használják a OneDrive adattárat ésatöbbi. Az Office ráadásul még mindig húzónév, ezzel a zászlóval még egy rakás felhasználót lehet elcsábítani. Elég csak megnézni, milyen címmel született cikk a Microsoft tegnapi bejelentése után:

Az Office for iPad ellenére a lányom Surface 2-t akar magának a főiskolára

Magyarul: az Office for iPad egy igen jelentős érv az iPad mellett. Aki még ennek ellenére is Surface-t akar, az megérdemel egy cikket a Zdneten.

Jó döntés volt Satya kinevezése. Látni, érteni a koncepciót.

tc.jpg

Az iPades Office letölthető az alábbi linkeken: Word, Excel és Powerpoint.