Múlt héten nagy ünnepnapot tartottunk: az általatok azóta már 31 készülékre duzzadt adományflottából kisorsoltuk a már beérkezetteket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Hermina úti épületében. Múlt héten írtam már az eseményről, most az erről készült videót osztom meg:

Ez egy akadálymentes poszt, vagyis a látássérült olvasóknak a videó tartalmát leírom. Egy közeli képen, a kertben beszélget egymással Torma Zsolt fehér pólóban és Kroll Zsuzsanna piros ruhában. Ezután az épület belsejéről látunk egy gyors képet, majd egy vakvezető kutyáról, ahogy a földön tekergőzik, élvezi gazdája simogatását. Egy vak fiú elneveti magát, majd a zene ritmusára felvillannak képek három tortáról, az ásványvizes palackokról és a cetliket tartalmazó urnáról. Ezután az összegyűltekhez beszélő embereket láthatjuk, Szakály Melindát, Kroll Zsuzsannát (mindketten piros ruhában), Steve-et, Torma Zsoltot, akin fehér póló van, Thank You Steve Jobs felirattal. Angyal Gábor veszi maga elé az urnát, és megkezdi a sorsolást. Az egyik személyesen is a helyszínre érkezett felajánló, Aser Natan átadja a saját készülékét egy vak hölgynek, aki nevet, láthatóan örül. Sorban húzzák ki a nyerteseket, a felolvasásban segít Erhart Péter. A kamera ráközelít egy kislányra a második sorban, akinek az arcát elönti az öröm, a szülei mellette mosolyognak. Az akkor már örömében zokogó kislánynak én adom át a telefont. Egy idősebb urat is kihúznak a jelenlévők közül, kisegítik az urnához, ő kezet fog Kroll Zsuzsannával, és megköszöni. Egy gyors képen látszik az addig kihúzottak neve. Ezután én is húzok, ügyetlenül, fél kézzel bontogatva a papírt (a másik kezemben a kamera). Újra a nyertes kislány látszik, ahogy már az esemény után örül, és próbálgatja a telefont. Steve és Torma Zsolt körülveszi őt, és segítenek neki, hogyan lehet használni a készüléket. Ezután elsötétül a kép, és ezek a feliratok bukkannak fel: “Ajánld fel te is használt iPhone-odat.” Írj nekünk, és mi eljuttatjuk a készüléket valakinek, akinek sokat segítesz vele. appleblog.blog.hu”

Szolgálati közlemény: a Speedshop nagylelkű felajánlásából a Speedshop Szerviz veszi át a jövőben a felajánlott készülékeket. Ők ingyen átnézik, kijavítják, felfrissítik a telefonokat, cserélik a törött üveget, öregeskedő akksit, és egy felújított telefont adnak át a nyerteseknek.