Két hete jelent meg a blogon ez a videó, amiben megmutattuk, hogyan lehet használni az iPhone-t vakon:

)

Mellé kitettünk egy felhívást: adjuk oda a régi, nem használt iPhone-unkat a vakoknak, hiszen nekik egy fontos, életminőséget növelő kütyü, ami nekünk pár tízezer forint. Két hét alatt 28 felajánlás érkezett, ami elképesztően sok. Ezúton köszönjük meg még egyszer mindenkinek.

Az akcióhoz később csatlakozott a Speedshop is: felajánlották, hogy az összes beérkező készüléket átnézik, és javítják a hibáikat. Persze nem alaplapcseréről, meg félbevágott készülékek hegesztéséről van szó, de nem is ez a legfontosabb: sok olyan készülék van, amit törött, repedt kijelzővel, nem működő hangerőszabályzóval vagy némítógombbal, esetleg rossz állapotban lévő akksival kaptunk. Persze így is kiváló ajándékok ezek, de a Speedshop jófejsége miatt makulátlan készülékeket használhatnak a nyertesek.

Ma volt az első sorsolás a MVGYOSZ-nél, ahol az eddig beérkezett 10 darab készüléket adtuk át. Videó is készült az eseményről, azt is láthatjátok majd a napokban a blogon (mihelyt megvágom), most csak néhány hangulatképet mutatnék.

Ő itt Zsolt, profi iOS-fejlesztő. Mellékesen (ő mondja így) mindkét szemére vak. Hamarosan egy interjút is olvashattok vele a blogon.

P1190609.JPG

Natan az egyik felajánló, itt épp felveszik az átadáshoz szükséges adatait:

P1190611.JPG

Gyűltek az emberek. Nem csak azok között sorsoltunk, akik eljöttek, de azért hárman is kaptak iPhone-t a teremben ülők közül.

P1190612.JPG

És volt egy kis sírás is:

Screen Shot 2014-03-13 at 16.35.00.png

Én köszönöm még egyszer a 28 készülékfelajánlást, a Speedshopnak pedig a nagyvonalú támogatást, és várjuk a további használt iPhone-okat (esetleg iPod touch-okat), mert tényleg elképesztő segítség a vakok számára ez a készülék.Tényleg nagyon meghatódott mindenki, nem is számítottak rá, hogy ilyen segítséget el lehet érni, szóval nagyok vagytok.