Tim Cook többször elmondta, hogy bár szeretik a set top boxot, olyan kevés forgalmat generál, hogy csak úri passzióból készítik. Ennek viszont most vége. Az Apple vezetője ugyanis megerősítette, hogy 2013-ban a termékkategória egymilliárd dollár bevételt hozott, így elég nehéz lesz a továbbiakban is hobbiként tekinteni rá. Csak hogy legyen az összegről valami elképzelésünk: ez majdnem annyi, mint amennyi bevételt a kormány várt tavaly a tranzakciós adóból (minden magyar állampolgárnak évi 20 ezer forintot hozhatna ez a hobbi).

Ez még akkor is remek szám, ha az egymilliárd dollárba nemcsak az új eszközök értékesítését számolják bele, de a különböző online szolgáltatásokból befolyó pénzeket is.

apple-appletv12-channels-lg.jpg

A legfontosabb kérdés persze a hogyan tovább. Tim Cook nyilatkozata alapján arra lehet számítani, hogy az Apple mostantól nagyobb figyelmet fordít a TV fejlesztésére, és sokan már az új készülékek előszelének tartják, hogy egy promóció keretében 25 dolláros iTunes gift cardot adnak minden Apple TV mellé. Jim Dalrymple viszont egy határozott nope-pal tagadta ezt a pletykát, és neki igaza szokott lenni ezekben a kérdésekben.

Ettől még szinte biztos, hogy jön az új modell, csak nem most, és annak nem előszele a 25 dolláros keret. És akkor elmondom még egyszer, hogy a következő generációs Apple TV-ben A7-es processzor lesz meg nagyobb háttértár, meg App Store, amiből mindenféle jópofa programokat tölthetsz majd rá az eszközre, egyebek közt játékokat is, amiket majd az iPhone mellé megvásárolható kontrollerekkel tudsz irányítani, így lesz az Apple TV-ből set top box mellett az átlagos felhasználók igényeit kielégítő játékgép. Szerintem.