Kezdjük azzal, hogy fogalmunk sincs, de a tegnapi Cook-nyialtkozat legalábbis utalt arra, hogy izgalmas, nagy dobásokra készül idén az Apple, és minden jel szerint az okosóra lesz ezek közül az egyik.

Most itt van egy újabb támasz ezzel a pletykával kapcsolatban: egy álláshirdetés, ami remekül beillik a néhány éve megkezdett sorba, amiben viselhető informatikai eszköz-experteket és egyéb, okosóra-fejlesztésre szakosodott zseniket keresett az Apple.

Most épp fiziológust keresnek nagy erőkkel:

screen-shot-2014-02-06-at-9-16-12-am.png

Olyan valakit, aki képes értelmezni a különböző szenzorokból származó adatokat, és azokat értelmes válaszokká formálni. Aki meg tudja mondani, hogy a pulzusszámból és egyéb mérhető élettani jelenségekből milyen következtetéseket lehet levonni.

Márpedig a fentiek szorosan egybevágnak azzal a pletykával, ami szerint az iWatch tele lesz tömve szenzorokkal. És a kettőt összerakva már el is kezd körvonalazódni, hogy milyen lesz a régóta várt titokzatos készülék.

Nem egyszerű kiterjesztése a mobilnak. Nemcsak megjelennek rajta a hívások, sms-ek, nemcsak arra lesz jó, hogy megspórolja nekünk az iPhone előhúzását a zsebünkből. Sokkal valószínűbb, hogy az iWatch lesz a legközelebbi fiziológiai tanácsadónk EVER, aki folyamatosan vizsgálja a testünk változásait és ezekből következtetéseket levonva jelentősen javíthat az életminőségünkön.

Képzeljétek már el: a termék, ami nemcsak marketingszinten állítja, hogy jobbá teszi a mindennapjaidat, hanem tényleg alkalmas lesz az életminőség-javításra.

poul-deneve.jpg

Ha e mellé odatesszük, hogy az Yves Saint Laurent és a Burberry korábbi vezetőit is átcsábította magához az Apple, akkor lassan elkezd összeállni a kép. Tim Cook a jelek szerint megértette azokat az axiómákat, amikkel a konkurensek fogalom nélküli gyerekként hadakoznak:

- az okosmobil kiterjesztése önmagában nem sokat ér, nem is lehet érte sok pénzt kérni
- alacsony ár=alacsony profit
- plusz funkciók kellenek az okosórába
- a fiziológiai mérésekre nem is találhatnánk jobb eszközt egy karóránál
- ha az iWatch egy személyes élettani asszisztens, az értéke felbecsülhetetlenné válik
- az okosóra továbbra sem okosmobil, a potenciális vásárlóknak fontos az elegáns megjelenés

És már kész is van a 150-200 ezer forintért minden további nélkül eladható, hasznos, tömegeket érdeklő termék, amit a presztízsre sokat adó feltörekvő harmincasoknak sem ciki viselni.

Izgalmas év lesz az idei!