Itt vagyunk a BMC friss, ropogós épületében, a hangulat nagyon jó, várjuk, hogy beengedjenek minket.

P1170550.JPG

Az este folyamán bevezetek egy új fogalmat, az Apple-o-Metert. Ez kifejezi, mennyire sikerül itt, ma, ezen a történelmi napon, megközelíteni egy rendes Apple-show élvezeti értékét. Százalékban adom meg minden egyes bekezdés után, ezzel értékelve az adott kijelentést.

Mivel nem adtak még piát, és kaját sem - ez csak a keynote után lesz - az Apple-o-Meter állása jelenleg 40%. Azért ilyen sok, mert a meghívó szép volt.

P1170553.JPG

P1170556.JPG

Az Apple-o-Meter óriásit zuhant, tíz percet késik a kezdés és lassú a wifi. De nagyon szép a terem, meg minden tele van Apple logóval, szóval 30 százaléknál megállt a zuhanás.

18:10-kor elkezdődött, Handrás a színpadon, szépen bemutatkozott, majd elkezdte az Apple hazai mérföldköveit sorolni. Lokalizáció, iTunes Store, AppleCare, egyedi Mac konfigok, ilyesmi. Handrás szépen begyakorolta a szöveget, nem olvas, hanem jókedvűen sétálgat, gesztikulál, a múlt hetet valószínűleg Schillerrel és Craig Federighivel töltötte.

P1170560.JPG

P1170563.JPG

Tök új szolgáltatás a biztosítás: eltöröd a MacBookod és fizet a biztosító. De jól jött volna ez nekem néhány éve, persze akkor sosem ismerem meg iDokit. És persze óriási lépett előre az értékesítés minősége is - a kezdeti lukakat felváltották az Apple-sztenderdeket követő APR-ek. Ennél a témánál egy kicsit lelassultunk, lehet, hogy valami kereSkedéses bejelentés várható VAJON? Az Apple-o-Meter emelkedni kezdett, 45 százaléknál tartunk.

P1170564.JPG

P1170565.JPG

A hetedik percben még mindig csak Handrás van a színpadon, még mindig csak az XMS-ről hallunk, a többi APR sehol, ami merészen új összeesküvés-elméletekre ad okot. Hogy milyenekre, arról fogalmam sincs. De szívesen várok minden elképzelést.

Hoppá: szóba került az iPad, ami kizárólag APR-ekben volt kapható. És hogy az milyen jót tett az APR-ek forgalmának. Mintha Handrás ezzel mondani akarna valamit. 

P1170566.JPG

Elhangzott egy mondat: "ez egy APR-esemény". Ez is jelent valamit. Egyre nagyobb a köd. Most egy videó fut a vásznon, amin jó csajok nevetnek meg férfiak játszanak a MacBookjaikkal, plusz Zimány Linda. Alapvetően arról szól, hogy mennyivel jobb egy APR-ben vásárolni, mint egy gyanús pincében, szafaládék között.

Na és most jön a lényeg! S! Második felvonás. Apple-o-Meter: 65 százalék! Valami nagyra készül az XMS. 

Handrás elég ügyesen szopat minket, percek óta beszél arról, hogy milyen nagy döntést hoztak, most már tényleg TUDNI akarjuk, hogy mi lesz a bejelentés, különben beleállítok egy kést valaki hátába.

A három nagy bejelentés:

  • Négy új bolt
  • Új név
  • Új webshop

P1170578.JPG

Az új név:

P1170581.JPG

Nem, csak vicc volt. Valójában ennél kicsit nagyobb lépésről van szó. Egyesül a két cég: az XMS és az iStyle. Mostantól csak: iStyle. Nincs felvásárlás, egyesülés van.

P1170583.JPG

P1170584.JPG

Miért jó ez Handrásnak? Az egyesüléssel azonnal lesz egy bolt a Mammutban. Lesz saját szerviz az Andrássy úton. Lesz saját oktatóterem, ugyanott. És az XMS.hu-t is lelövik, helyette az iStyle.hu-n lesz a közös bolt.

Az elmúlt egy-két percben arról volt szó, hogy ketten együtt már hat boltot üzemeltetnek Budapesten, és hogy ez miért jó az (ex)XMS-nek és az iStyle-nak. Azért egy alaposabb üzleti magyarázatot még majd ki fogunk csikarni az érintettekből, hogy miért volt érdemes feladni a függetlenségüket.

P1170592.JPG

Most Tamás Gábor, az iStyle vezetője a színpadon. 

P1170595.JPG

Az iStyle szerint fontos szolgáltatások: szerviz jó helyen, a belvárosban. Oktatóközpont akkor is, amikor kevés rá az érdeklődés: legyen. Hosszú nyitva tartás. Ezek fontosak egy Premium Apple-üzletnél.

Az iStyle-nak egyébként van nemzetközi tapasztalata is: 28 városban működtet üzleteket a régióban. És az összeolvadással már Budapesten is annyi üzletük van, mint Prágában: 6. A boltok bevétele eléri a százmillió dollárt, és évente körülbelül 7 millió látogatója van az üzleteknek.

P1170599.JPG

P1170600.JPG

P1170601.JPG

Bernarius Robert felhívta rá a figyelmünket, hogy nem adhatunk 40 pont fölötti Apple-o-Metert, ha nincs pia. És igaza van, senki sem vonaglik részegen a nézőtéren. Mondjuk a hivatalos Apple-rendezvényeken sem láttam részegeket, amikor még elvitték az ilyesmire a magyar sajtómunkásokat. Szóval: nem 65, de 60 pont. 

Az elmúlt percekben mindenféle exkluzív APR-termékekről hallottunk, mert arról, hogy lesz GoPro is a boltokban. És kiderült, hogy miután Handrás csapata beköltözik az Andrássy útra, kibővítik a boltot és a szervizt.

Új oktatási központot indítanak a Nyugati térnél, az Andrássy úton kell a hely a szerviznek. Októberben jönnek a részletek, lehet majd 3D-s trükköket, programozást, meg hasonlókat tanulni.

P1170607.JPG

P1170606.JPG

P1170608.JPG

És most ketten együtt felhívják az összes dolgozót a színpadra. Ki van ilyenkor a boltokban?

P1170615.JPG

P1170618.JPG

Kiderült, hogy néhányan bent maradtak, gondolom akik rosszak voltak.

Vége a rendezvénynek, nincs magyar Siri vagy iSex, de mehetünk piálni. Az Apple-o-Meter 60 százalékon pihen.

Egyúttal örömünkre szolgált, hogy élő közvetítésünkkel segíteni tudtuk Angeldayt, aki Malmöben rekedt, hogy tájékoztatni tudja a Plastik.hu olvasóit is az eseményről. #Erről az Appleblogon olvastam.