Ilyen ez, nincs sok hír, szóval toplistákkal szórakoztatjuk magunkat. Kezdjük rögtön a Millward Brown évente megjelenő rangsorával, amiben a legértékesebb brandeket szedik össze.

Kiderült, hogy még mindig az Apple van a csúcson: a márkanevekkel foglalkozó cég szerint a brand 185 milliárd dollárt ér, míg a második helyezett Google-é 114 milliárdot, az IBM-é 113-at, a McDonald's-é 90-et és a Coca-Cola-é 78-at.

Screen Shot 2013-05-22 at 7.25.35 AM.png

Csak az Apple növekedésének az üteme kevésbé meggyőző, egy éve még 19 százalékos volt az erősödés, most már csak 1 százaléknál tartunk, szemben a Google 5 százalékával, de az elemzés szerint az IBM és a McDonald's brandje még gyengült is a legutóbbi évben.

A másik remek hír, hogy az amerikai vásárlói elégedettségi index (ACSI) szerint még mindig az iPhone a legkedveltebb telefon. Már második évben hozta el az Apple ezt a díjat (azelőtt nem mérték), bár az általánosan növekvő elégedettség mellett az iPhone-é valamelyest csökkent. Itt a lista, aminek az élén az Apple áll 81 százalékkal, de a konkurensek egyre közelebb kerülnek hozzá, leszámítva a távolodó HTC-t és LG-t, valamint az elég mélyponton stagnáló BlackBerry-t:

cellulartelephones.jpg