Ha Newt Gingrich neve nem sokat mond nektek, semmi pánik: viszonylag kevesen ismerik Magyarországon az összes amerikai republikánus politikust név szerint. Ezen az sem segít sokat, hogy a fickó 27 könyvet írt, és hogy megmérette magát az utolsó amerikai előválasztáson. Bizonyára többen tudnánk róla, ha legyőzte volna szintén republikánus ellenfelét, Mitt Romney-t, majd Obamát is és most ő lenne az Egyesült Államok elnöke. Mondjuk akkor nem lenne ideje remek videókat készíteni.

Mert amit legutóbb közzé adott, az igazi aranybánya: Gingrich leszögezi, hogy össze van zavarodva, és felteszi a kérdést: minek kéne nevezni a kezében látható tárgyat, amit sokan tévesen mobilnak hívnak, miközben azzal már nemcsak beszélgetni lehet?

(Egy tipp: okosmobil?)

Tovább viszi: miért is hívnánk mobilnak egy eszközt, amivel fotókat lehet készíteni? Miért nem adunk neki egy új nevet?

(Mit szólnál az okosmobilhoz?)

További érvek: ha letölthetsz rá egy alkalmazást, ami a GPS-koordinátáid alapján megmutatja, hol van a legközelebbi McDonald's, akkor nem hívhatjuk többé mobilnak.

(Próbáljuk meg az okosmobilt)

Newt szerint ma már guglizhatunk, Youtube videókat nézhetünk, szörfölhetünk a net végtelen hullámain ezzel az újszerű és egészen különleges készülékkel. És vegyük észre a történelmi párhuzamokat: amikor felfedeztük az autót, sokáig annak sem volt új neve, egyszerűen ló nélküli szállítónak hívtuk, és most ugyanaz a helyzet: itt van a kezünkben ez a zseniális új találmány, csak még nem tudtunk neki egy rendes nevet adni.

(Szerintem az okosmobil nem lenne egy rossz irány).

Newt nézői segítségét kéri abban, hogy egy jó nevet találjanak a termékcsoportnak. Nekem sajnos nincs semmi ötletem, de ha eszetekbe jut valami, nem fogjátok vissza magatokat a kommentekben!

Köszönjük Gézának a találatot!