Az Apple elérhetővé tette tesztelőinek a Mountain Lion 10.8.4-es verziójának bétáját. Rövidesen az OS X-re fejlesztők is letölthetik az update-et, amiről nem lehet sokat tudni. Nincsenek legalábbis nagy újdonságokról hírek, elsősorban hibajavításra és némi teljesítményfokozásra lehet számítani. Az Apple arra kéri a fejlesztőket, hogy a wifire, a grafikus meghajtókra és a Safarira koncentráljanak.

A 10.8.3-as verzió egyébként múlt hónapban lett mindenkinek elérhető. De érthető módon már nem ezek az update-ek, hanem az új operációs rendszer, a 10.9-es tartja lázban a közösséget.

Nem mintha erről bármit is lehetne tudni, de mióta az Apple átállt az évenkénti frissítésre, nagyjából rá lehet érezni az ütemezésre.

Mivel a Mountain Liont tavaly február közepén leplezte le a cég, majd július 25-én tette be a Mac App Store-ba, a két dátum között idén is valami izgalmasra lehet számítani. Persze elképzelhető, hogy most nem lesz előzetes bejelentés, egyszerűen csak megjelenik nyáron a boltban a szoftver, amire azért sok esélyt nem látok: a hype-pal korábban olyan ügyesen élő cég ennyire már csak nem szúrja tökön magát.