Na tessék. Legutóbb Csaba kiszámolta, miért nem éri meg retinás MacBook Prót venni, és az Apple 24 órán belül drasztikusan lecsökkentette az árakat. Tegnap már csak megemlítettük, hogy nem elég macsó a FCPX, fél napon belül jött a hír: kampányt indítanak azért, hogy visszaszerezzék az elvesztett pro júzereket. Most már biztos, hogy mi irányítjuk a céget, csak ők még talán nem tudják.

Az LA Times írt róla, hogy az Apple reklámkampányba kezdett az oldalán, amiben kiemeli a FCPX előnyeit, és megpróbálja meggyőzni a profi videóvágókat, hogy minden korábbi híresztelés ellenére a termék jó. Több sztori olvasható az oldalon, szakmabeliek mesélik el a történetét a Final Cut Pro X-szel, hogy mennyire szeretik, hogyan használják satöbbi.

Apple - Final Cut Pro X - In Action 2013-03-29 08-46-47.png

A kampányt az április eleji National Association of Broadcasters Show-hoz igazítják, amikor a szakma felbolydul, és Las Vegasban napokig egy konferencián hallgat előadásokat az új trendekről.

De a szünetben biztosan előveszik a tabletjüket, és megnézik az Apple weboldalát.

Kicsit elkésettnek érzem ezt az igyekezetet. Két éve adták ki a Final Cut Pro X-et, amit a szakmabeliek szinte azonnal kezdtek átnevezni iMovie Próra, a korábbihoz képest állítólag visszafogott képességei alapján pedig megkapta a prosumer címkét. Néhány hónappal később már az Adobe arról beszélt: egy rakás Maces tér át hozzájuk, akiknek egyedi video tutorialokkal és leírásokkal segítettek az átszokásban Premier Próra. Final Cutos oktatók képezték át magukat csoportosan Premier Pro oktatókká, mert úgy látták, hogy erre lesz igény a későbbiekben.

Közben, ahogy Csaba is írta, egy rakás update-tel tették elviselhetőbbé az alkalmazást, és aki előtte nem használta a programcsomagot, az egész jól elvan vele. Tegnap ráadásul frissítették a Motiont és Compressort is, ami állítólag szintén a kampány része.

Első rénézésre az Apple weboldalán nyoma sincs az új becélzásnak, a kezdőoldal szokás szerint tele van iOS-készülékekkel:

Apple 2013-03-29 08-20-49.png

De még a Mac fülön sem látok próknak szóló információkat, hacsak nem látom meg felül az Applications gombot, azon belül meg a Final Cut Prót. Google-lel könnyebb a dolgom, nem is igazán értem, miért kell eldugni egy ilyen friss dolgot.

via 9to5Mac