Az Isten se mossa le az új email-kliens készítőiről, hogy ehhez az akvizícióhoz igazítva választottak nevet. Még a színük is hasonló:

box copy.png

Pénteken jelentették be a felvásárlást, a Dropbox alapítói, Drew Houston és Arash Ferdowsi dicsérték egy sort a Mailboxot, meg hogy miként ismerték fel benne a szépséget, és megígérték, hogy még jobbá teszik az alkalmazást.

A Mailboxról itt írtam korábban, főleg azt, hogy egy jópofa ficsöralkalmazás, amit érdemes lenne beolvasztani az iOS-es levelezőkliensbe. Nem hallgatták meg a kérésemet, pedig az Apple 137 milliárd dollárjának 0,05 százalékából simán megvehették volna a fejlesztést. Így viszont, 50 és 100 millió dollár közötti áron a Dropbox jutott hozzá, okosan bővítve a portfóliót.

A felhasználók számára a felvásárlás előnyei, hogy megbízhatóbbnak gondolt tulajdonba kerültek a leveleiket kezelő szerverek, és hogy nagyobb az esély egy professzionális, nemcsak egy ötletre épülő kliens kidolgozására. A Dropboxnak így már két olyan alkalmazása lenne, ami többet kínál az Apple-felhasználóknak a standard lehetőségeknél.

Mert még felvásárolnak néhány ilyen boxot, és indulhat a saját operációsrendszer-gyártás is, hehe.