Megy itt a hiszti az 500 dollár alatti részvényárfolyammal, aztán a porond mögött felbukkannak a Piper Jaffray elemzői, átveszik a mikrofont és együtt, szinte kórusban kiáltják bele, hogy ötvenmillióájfon Q4-ben, meg hogy ezeregyszáztizenegydollár.

Tényleg ezt mondják. Gene Munster, aki egyébként olcsó iPhone-tól kezdve Apple TV-n át tényleg mindent vár, amit várni lehet, azt állítja, hogy a negyvenakárhánymillió darab helyett több mint ötvenmillió iPhone 5-ös fogyott az utolsó negyedévben, ami majd jól kiderül, amikor az Apple bejelenti a hivatalos számait.

13.01.16-AAPL.jpg

És nem gondolja azt sem, hogy drasztikus visszaesés következne, az elemző 38 milliós darabszámot vár az aktuális negyedévre. Ezek, meg a 20 milliós iPad, valamint 5 milliós iPad mini eladások, és az akár 4,8 milliós Mac-eladások és a várható további erősödések győzték meg a Topeka Capital Markets elemzőit arról, hogy az Apple-részvények célárfolyama valahol 1111 dollár közelében lehet. Kétszerese a mostaninak. És ebben még nincs benne annak a hatása, hogy a szakértők 100-400 milliárd dolláros piacbővülést látnak maguk előtt abban az esetben, ha az Apple belép a tévépiacra, ami további árfolyamerősödést okozhat.