almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Csillagok

Ádám már kétszer küldött be hozzánk Utazó iPhone-képet, ezért most mindkettőt egyszerre mutatjuk be. Az elsőn egy érettségi bankett, a háttérben egy csomó töltött káposzta és rántott hús tűnik el épp oda, ahová a nap sem süt:

érettségi.jpeg

A második már három hónappal később készült. Ádám a friss érettségizettek szabadságával nézegeti a csillagokat este:

váradi ádám csillag 5d 3.JPG

váradi ádám csillag 5d.JPG

váradi ádám csillag 5d 2.JPG



Az iPhone-ommal fizettem mindenhol - 2. rész

Korábban már leírtam nektek, hogy a Mastercard támogatásával egy hétre kipróbáltam, hogy csak a telefonommal fizetek mindenhol. Felragasztottam az iPhone hátuljára egy PayPass matricát, amivel érintés nélkül fizethetek az elfogadóhelyeken, és feltelepítettem az iOS-es Mastercard Mobile appot, hogy az online vásárolásoknál csak a telefonszámomat kelljen megadnom a fizetéshez.

Egyes számú erőforrás: PayPass matrica

P1120205.JPG

Az előző posztban írtam, hogy a lakásom közelében található aprócska virágbolt is elfogadta a PayPass matricát, így bizakodó voltam a jövőt illetően.

Másnap reggel azonban bevásárló körútra indultam. Jelenleg a XV. kerületben lakom, vagyis ez egy külvárosi teszt, de nem aggódtam: az elfogadóhelyek listáján találtam Tescót, CBA-t és Spart is. A Mastercard keresője picit kényelmetlen, ki kellett választanom, hogy Magyarországon keresek, és beírnom a "BUDAPEST XV" kifejezést.

Tovább olvasom


Hat hónap búvárkodás után is működik az iPhone

iDokitól tudom, hogy ha vízbe esik a mobilom, gyorsan egy zacskó rizsbe kell dugnom és elvinnem egy szervizbe, így van némi esély arra, hogy újra működőképes lesz. Ez az alaphelyzet. Időnként viszont olyasmi történik, amitől még a legmerészebb Apple-mérnöknek és Foxconn-munkásnak felhúzódik a szemöldöke: például fél év után megtalálnak egy vízbe esett készüléket és kiderül, hogy az még mindig működik.

Pontosan ez történt a 9to5Mac egyik olvasójával, Ken Hovanes-szel, aki fogalom nélkül a Smith Lake-be ejtette az iPhone-t hat hónappal ezelőtt. A mobil kétméteres vízbe esett és nem látszott, hogy pontosan hova, szóval a fickó elfogadta, hogy a telefonnak annyi. Vett egy új készüléket és élte tovább az életét.

Aztán a napokban újra a tó környékén járt, és a jóval alacsonyabb vízállásnak köszönhetően mit vett észre a kövek közt? Hát a rég elvesztett mobilt! Még ennél is megdöbbentőbb részlet: miután kivette a telefont és megtisztogatta, megszárította, az minden további nélkül képes volt elindulni.

fesgih.jpeg

Persze a kijelző láthatóan megsérült, a wifi nem működik már, de arra alkalmas a készülék, hogy a dokkoló megtisztítása után letöltse róla a képeit Ken.

Persze lehet akár kamu is az egész. Nem tudjuk meg.



Kibelezték az új iPod touch modellt

Az iFixitben nem lehet csalódni, így akik a premier óta izgatottan várják már, hogy milyen hardverelemek vannak az új iPod touch-ban, most elégedetten dőlhetnek hátra: egészen jók.

6MJX5WwFmdb1orW2.medium.jpeg

A szerelőcég a szétpattintás után megállapította, hogy Apple A5-ös processzor dolgozik a kis mp3-lejátszóban 512 megabájt memória társaságában. Ez tehát az iPhone 4S hardvere, ami komoly előrelépés a negyedik generációhoz képest, hiszen az még csak egy átalakított iPhone 4 volt. Sőt, a 4S-hez képest is látszik a fejlődés, hiszen a mobilban még 800 megahertzen üzemelt az A5-ös, míg a hírek szerint a touch-ban 1000 megahertzre tekerték az órajelet. Persze szükség is van a pluszteljesítményre a nagy kijelző miatt.

UwXRubsEbPKCCJJY-1.medium.jpeg

Máskülönben ezek vannak a készülékben:

* Toshiba THGBX2G8D4JLA01 32 GB NAND flash
* Apple 3381064 dialog power management IC
* Murata 339S0171 Wi-Fi module
* Broadcom BCM 5976 touchscreen controller
* Apple 33831116
* STMicroelectronics AGD32229ESGEK low-power, three-axis gyroscope
* Texas Instruments 27AZ5R1 touchscreen SoC

JVHGqZdPDhpsFpkY.medium.jpeg

Rossz hír, hogy miközben az iPhone 5 szerelhetőségére 10-ből 7 pontot adott az iFixit, addig a touchnak csak 3 pont jutott, ami azt jelenti, hogy ha az eszköz a garanciális időszakon túl romlik el, akkor majdnem lehetetlen, de legalábbis nagyon költséges lesz a javítása. És az elromlásra van is esély, a Home-gomb ugyanis nem az a robusztus darab, ami az új iPhone-ban is megtalálható, hanem annak egy satnyább, kevésbé életképes rokona.



Milyen lesz az iPad mini?

Üdítően kevés részlet látott eddig napvilágot a kicsi tabletről az iPhone 5-höz képest, úgyhogy pletykákból kell építkeznünk, profi hardverleírások és jól beállított fotók helyett. Az Arctechnika fogta a híreket és jól összegyűjtötte őket, ezekből már kezd körvonalazódni, hogy mire számíthatunk a sokak által októberre várt premierkor.

Lássuk: a tablet ára várhatóan 249 és 299 dollár között lesz, miközben a kettes iPad 399 dollárba, a hármas 499 dollárba kerül. Ezek alapján az itthoni ár valahol 80-90 ezer forint között várható, szóval nem ez lesz a legolcsóbb talbet a piacon, de abszolút megfizethetőnek nevezhető.

ipad_mini_leaked_photo-640x591.jpeg

A kijelző mérete a jelenlegi 9,7 colosról 7,85 colosra csökkenhet, de az iPad mini még így is nagyobb lesz a Kindle Fire-nél és a Nexus 7-nél is. Viszont 35 százalékos méretcsökkenésre lehet számítani a nagy iPadhez képest, ami várhatóan hasonló hatással lesz a súlyra is. A képarány 4:3-as marad, a felbontást meg retinástalanítják és visszaesik 1024x768-ra, bár a képminőség így is jobb lesz, mint a kettes iPaden, mert kisebb területre koncentrálódik majd ugyanannyi pixel.

ipad-mini-7-85-inches-ogrady-640x258.png

A hardverre kitérve várhatóan ugyanaz a 32 nanométeres, kétmagos, alacsony fogyasztású A5-ös lesz majd a gépben, mint a második iPadben, ami szavatolja a tízórás akkuidőt, és könnyen lehet, hogy nem lesz 3G-s verzió belőle. Az elő- és hátlapi kamerák ugyanazok lehetnek, mint az iPad 3-ban, a dizájn meg valahol félúton lehet az ötödik generációs iPod touch és a jelenlegi iPad között.

Persze majd meglátjuk, amikor meglátjuk.




süti beállítások módosítása