iDokitól tudom, hogy ha vízbe esik a mobilom, gyorsan egy zacskó rizsbe kell dugnom és elvinnem egy szervizbe, így van némi esély arra, hogy újra működőképes lesz. Ez az alaphelyzet. Időnként viszont olyasmi történik, amitől még a legmerészebb Apple-mérnöknek és Foxconn-munkásnak felhúzódik a szemöldöke: például fél év után megtalálnak egy vízbe esett készüléket és kiderül, hogy az még mindig működik.

Pontosan ez történt a 9to5Mac egyik olvasójával, Ken Hovanes-szel, aki fogalom nélkül a Smith Lake-be ejtette az iPhone-t hat hónappal ezelőtt. A mobil kétméteres vízbe esett és nem látszott, hogy pontosan hova, szóval a fickó elfogadta, hogy a telefonnak annyi. Vett egy új készüléket és élte tovább az életét.

Aztán a napokban újra a tó környékén járt, és a jóval alacsonyabb vízállásnak köszönhetően mit vett észre a kövek közt? Hát a rég elvesztett mobilt! Még ennél is megdöbbentőbb részlet: miután kivette a telefont és megtisztogatta, megszárította, az minden további nélkül képes volt elindulni.

fesgih.jpeg

Persze a kijelző láthatóan megsérült, a wifi nem működik már, de arra alkalmas a készülék, hogy a dokkoló megtisztítása után letöltse róla a képeit Ken.

Persze lehet akár kamu is az egész. Nem tudjuk meg.