Üdítően kevés részlet látott eddig napvilágot a kicsi tabletről az iPhone 5-höz képest, úgyhogy pletykákból kell építkeznünk, profi hardverleírások és jól beállított fotók helyett. Az Arctechnika fogta a híreket és jól összegyűjtötte őket, ezekből már kezd körvonalazódni, hogy mire számíthatunk a sokak által októberre várt premierkor.

Lássuk: a tablet ára várhatóan 249 és 299 dollár között lesz, miközben a kettes iPad 399 dollárba, a hármas 499 dollárba kerül. Ezek alapján az itthoni ár valahol 80-90 ezer forint között várható, szóval nem ez lesz a legolcsóbb talbet a piacon, de abszolút megfizethetőnek nevezhető.

ipad_mini_leaked_photo-640x591.jpeg

A kijelző mérete a jelenlegi 9,7 colosról 7,85 colosra csökkenhet, de az iPad mini még így is nagyobb lesz a Kindle Fire-nél és a Nexus 7-nél is. Viszont 35 százalékos méretcsökkenésre lehet számítani a nagy iPadhez képest, ami várhatóan hasonló hatással lesz a súlyra is. A képarány 4:3-as marad, a felbontást meg retinástalanítják és visszaesik 1024x768-ra, bár a képminőség így is jobb lesz, mint a kettes iPaden, mert kisebb területre koncentrálódik majd ugyanannyi pixel.

ipad-mini-7-85-inches-ogrady-640x258.png

A hardverre kitérve várhatóan ugyanaz a 32 nanométeres, kétmagos, alacsony fogyasztású A5-ös lesz majd a gépben, mint a második iPadben, ami szavatolja a tízórás akkuidőt, és könnyen lehet, hogy nem lesz 3G-s verzió belőle. Az elő- és hátlapi kamerák ugyanazok lehetnek, mint az iPad 3-ban, a dizájn meg valahol félúton lehet az ötödik generációs iPod touch és a jelenlegi iPad között.

Persze majd meglátjuk, amikor meglátjuk.