almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Szlovák Paradicsom

Kornél és Roland küldött nekünk képet Utazónkról, aki végre talált magának egy igazi jóbarátot. Mindenben megegyezik az ízlésük: ugyanolyan szemmel látják a világot, ugyanaz a dolog indítja be őket, és még a ruhaízlésük is megegyezik.

iPhoneception:

4 napot töltöttünk együtt kis üdvöskéinkkel a Szlovák Paradicsomban. Csak azért fordítanak hátat, hogy felismerhető legyen: mindketten Appleblog fanok. Gyönyörű képeket készítettek a túráink során. Megörökítettük nektek őket. :)

Aki nem tudná: a tokok az Appleblog szülinapról valók, aki ilyet vagy hasonló, egyedi tokokat szeretne magának, látogassa meg kitörő lelkesedéssel az Appleblogshopot.



Riksával jutott ki a Margitszigetre a SmartEast

Ancsa továbbra is rajta tartja az ujját a magyar mobilélet ütőerén. Amellett, hogy a Vodafone Be Bold eseményén, és a Telenor Android Workshopon is sora készítette az interjúkat a különféle vezetők és dietetikusok mellett Julia Carpenter magyar DJ-vel, volt még energiája futni, egyensúlyozni és kimerülten elterülni is.

Itt az e heti rész, enjoy.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Frissült a Chrome for Android Napokon belül jöhet a magyar iTunes Match





Legyen minden mobil BlackBerry! Hamarosan érkezik a Viber WP7-re

A videót Polcz Péter készítette



Darabokra szedték a Greenpeace számait

Nemrég írtunk róla, hogy a Greenpeace nekiment az Apple-nek, leginkább az észak-karolinai adatközpontja miatt adott alacsony pontszámot a környezettudatosságra egyébként maximálisan figyelmet fordító vállalatra. Az Apple azonnal reagált, és elmondta, hogy a Greenpeace számításai helytelenek.

A szakértők is nekimentek a zöld szervezet módszerének, és kiderült: a számok helytelenségének belátásához nem kell különösebben érteni az energiagazdálkodáshoz. Csak egy kis józan ész és minimális utánajárás szükséges hozzá.

Kezdjük ott, hogy a Greenpeace szerint az új adatközpont 100 megawattos fogyasztással bír. Az Apple 20-ról tud. Hatalmas különbség, és egészen más számokat eredményez ez a Greenpeace táblázatában, lássuk miből adódik. A zöld szervezet bevallottan az adatközpont alapterületéből és a bekerülési költségből vezette le a fogyasztást. Ez dupla hiba, hiszen az adatközpont 46 ezer négyzetmétere a feltevések szerint nagyrészt üres, az Apple-nek ez a méret a későbbi bővítésekre épült, hosszú távon terveznek vele. Szakértők azt sem tartják kizártnak, hogy elrettentés miatt építettek csak ekkorát, de ez már csak találgatás. A másik hiba az, hogy az egymilliárd dolláros beruházási értékkel számoltak, noha egyértelmű volt mindenkinek, aki annak idején olvasta a híradásokat, hogy a cupertinói cég 10 év alatt költi el ezt az összeget, még közel ennyit sem nyomott bele az észak-karolinai épületbe. Ráadásul ebben az összegben benne van egy igen költséges, 20 megawattos naperőmű és biogázzal üzemelő mini hőerőmű felépítése is, vagyis a Greenpeace pont a megújuló energia felhasználásába tolt dollármilliókat rója fel az Apple-nek.

Kicsit olyan ez, mintha a Greenpeace kutatásának forrásai korabeli cikkek címeire hagyatkozna ("Hatalmas az Apple adatközpontja", "Egymilliárdot költ el az Apple Észak-Karolinában"), és nem venné figyelembe a mindenki által ismert információkat sem.

Ha vaktölténnyel lövöldöznek, ki veszi őket később komolyan, ha igazi problémára kellene felhívni a figyelmet?



Egyedülálló magyar szolgáltatás iPhone-ra

Eheti hirdetőnk a Digi2Real, ami egy szuper szolgáltatást takar iPhone-ra, amit mi is kipróbáltunk.

Képzeld el, hogy a pároddal kirándultok, és az iPhone-nal sikerül egy jó képet készíteni. Elindítasz egy programot, hogy javíts a színeken vagy egy effekttel tedd vonzóbbá az összhatást. Aztán gondolsz egyet, elindítod a Digi2Real appot, kiválasztod a képet, nyomsz egy megrendelést, és másnap már az ajtódon kopogtat a futár, és átadja a bekeretezett fotót. Meglepetés.

Ha egy Apple keynote-on mutatnák be, azt mondanák: a keretezés még sohasem volt ennyire szexi.

Elsőre ez tűnik fel, amikor az ingyenesen letölthető appot nézegetjük, aztán észreveszünk mást is. A képek és a keret is négyzet alakú, pont mint a legnépszerűbb iPhone-os fotóalkalmazások, például a Hipstamatic vagy az Instagram által készített képek. Ilyen fotókra szakosodott fotónyomtatás kész kerettel, paszpartuval pedig egészen egyedi szolgáltatás, főleg hogy nagyjából fél percig tart az egész megrendelési procedúra.

Én is kipróbáltam a dolgot, letöltöttem a Digi2Real appot, kiválasztottam egy korábbi fotómat. Direkt iPhone-nal fotózott, és Camera+-szal effektelt képet választottam, hogy lássam, így milyen lesz a végeredmény. De ugyanígy választhattam volna a telefonra lementett "profibb" képet vagy eleve négyzetes formában készített fotót is. Kiválasztottam a képnek nyomtatásra szánt négyzetszeletét, majd jött a keretválasztás. Lehet a legolcsóbb klipkeretes megoldást kérni, van fakeret és lehet vászonra nyomtatni, ekkor a keretre visszahajtják az szívósabb anyagot.

Én egy fakeretesre és egy vászonra adtam le a rendelést, a véglegesítő gomb megnyomása után megvártam, hogy feltöltse a fotót, kiválasztottam, hogy személyes átvétellel vagy kiszállítással kérem a képet, és már csak várni kellett. Elvileg legkésőbb másnapra ígérik a készítők a bekeretezett képet, de a valóságban egy-két órán belül már jött az email: elkészült a kép, a Mammutban átvehető. Ha házhoz szállítást kértem volna, még aznap feladják (15 óra körül összesítik a csomagokat, ez előtt kell leadni a rendelést), és másnap megérkezik az ország bármely pontjára.

Én épp Budán jártam, így megkerestem a Puskás Fotó üzletét. Így aztán megnézhettem azt is, mivel nyomtatják a képeket:

Megtudtam azt is, hogy nem volt egyszerű összehozni a szolgáltatást, a négyzet alakú keretet, ami a jó minősége mellett olcsó is, hogy ne kelljen sokat fizetni a vásárlónak, hasonló tulajdonságokkal bíró paszpartut, hagyományosnál vékonyabb vásznat, amit be lehet hajlítani 15-ször 15-ös keretre is. Megtalálni azt a nyomtatási méretet, ahol a végeredményen nem látszik az iPhone-os programok esetleges képméret-csökkentése, magyarul nem látszanak a pixelek, hiába nincs 5 meg 8 megapixel.

És tényleg nem látszanak. Ahhoz képest, amire vászonnál számítottam, sokkal élénkebbek a színek, de a fekete keretes papírra nyomott színei még mélyebbek. Hirtelen elképzeltem a lakásomat, ahogy az előszobában végigaggatom ilyen kisméretű, négyzetes fotókkal az emlékezetes pillanatokról. 

És akkor az árról: a legolcsóbb a klipkeretes, 20-szor 20-as kép 1500 forint, a fakeretes és a kis vászonkép 1900 forint, míg a nagyméretű, telibe nyomott 20-szor 20-as vászon 2900 forint. Teljesen vállalható árak, ha hozzávesszük a megrendelés egyszerűségét és a szolgáltatás gyorsaságát, engem abszolút meggyőztek.

A rendelésre alkalmas program innen tölthető le.



30 ezer alá csökkent a Flashback-fertőzött Macek száma

A Kaspersky azt állítja, a Flashback trójaival fertőzött gépek száma drámaian lecsökkent, miután az Apple befoltozta a javás biztonsági rést, és a Software Update-en keresztül a kártevőt kinyíró alkalmazást is eljuttatta a Liont használó gépekre. Ugye ez azért fontos, mert hasonlóan nagyméretű támadás még nem volt a platform ellen, és most láthatjuk, mennyire hatásos az Apple ilyen irányú fellépése.

A Kaspersky is hasonlóan látja a mostani állapotot:

A kiinduló szám 600 ezer körül volt, ennyi fertőzött Macről tudtak, az összes Apple-számítógép 1 százalékáról. Most huszadannyiról van értesülésük, de a szakértők figyelmeztetnek: a jövőben még több kártevő jöhet.

Mintha csak ezeket a szavakat húzná alá, ezen a héten még a LuckyCat nevű trójai kapott egy kis publicitást. Ez szintén egy Java sebezhetőséget használ ki, és Microsoft Word dokumentumokkal terjedt. Több mint másfél hónapig csendben volt, mire észlelték, már manuálisan leszedtek vele adatokat a felhasználók gépéről.
 




süti beállítások módosítása