Ez lesz Steve Jobs utolsó műve.

Az Apple vezetője miután megtartotta utolsó keynote-ját a tavalyi WWDC-n, részt vett még egy utolsó nyilvános szereplésen: a cupertinói városi tanács előtt érvelt az új székház mellett. Gyenge volt, alig állt a lábán, sokkal rosszabbul nézett ki, mint néhány nappal korábban a WWDC-n, amire valószínűleg minden erejét összegyűjtve szívta fel magát. Az utolsó szereplése főleg azt bizonyította, hogy milyen fontos neki az ügy, az új székház megépítése.

A projekt nem állt le, csak lelassult kissé. Kiderült, hogy a tervezett átadást 2015-ről 2016 közepére halasztották, főként azért, mert még el sem kezdték a melót. Pedig az eredeti tervek szerint a földmunkálatoknak már idén nekiálltak volna, a Bloomberg értesülései szerint azonban az építkezést szinte biztos, hogy nem kezdik el 2014-nél előbb.

Jobs víziója azonban többnyire változatlan: továbbra is ugyanazt a hatalmas üvegpalotát tervezik megépíteni, amit az Apple vezetőjével közösen álmodtak meg, és ami kábé így fest majd:

apple-campus-2_intro_planned-dev-permit_page_011.png

Hajlított üvegfalak, rengeteg zöldfelület, a központi épület tetejének teljes felületén napelemek, egy drága és picit félelmetes irodaház:

9_use.jpg

8.jpg

21.jpg

apple-campus-2_floor-plan_part-one_page_11.png

51.jpg

A Cupertino.org-on megtaláljátok a hivatalosan elérhető tervdokumentációt, ott is lehet csemegézni.