Frissült az Evernote program OS X-en, a készítők szerint több mint 100 új ficsörrel gazdagodott a program.

97651-1280.png

97653-1280.png

Aki nem ismerné, az Evernote egy jegyzetprogram, amiben a projektek szerint dobálhatjuk össze a gondolatainkat, képeket, weboldalakat, jegyzeteket, hangfelvételeket. Ezeket aztán szinkronizálja a program a mobileszközökre is, ott is folytathatjuk a jegyzetelést, ha eszünkbe jut valami.

Az ilyen mindennapi életet-munkát megkönnyítő, felhőben szinkronizáló appoknak vagy magas ára, vagy kemény havidíja szokott lenni, épp ezért nagyon díjazza mindenki, hogy az Evernote ingyenes. Legalábbis amíg prémiumra nem váltanánk.

Az Evernote 5.0, az új frissítés pedig még szerethetőbbé tette a programot, ugyanis már a note-okat is egy szebb, esztétikusabb felületen láthatjuk. Bal oldalon megjelent egy keresősáv, ahol különféle szempontok szerint láthatjuk rendszerezve a jegyzeteinket, attól függően is szétdobja őket az app, hogy hol készítettük azokat. Kihúzhatjuk ide azokat a jegyzeteket, amiket gyorsan akarunk elérni, és a legutóbb bizdergáltakat is láthatjuk.

Annak a hasznosságát meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy lefotózunk egy nyomtatott oladalt, behúzzuk egy Evernote-jegyzetbe, és néhány perc múlva már kereshető a lefotózott papíron lévő szöveg.

Screen Shot 2012-11-16 at 10.43.27 PM.png

De mondjuk ez pont nem újdonság, csak úgy mondom.

Szóval aki olyan szétszórt, mint én, imádni fogja, az ötöst meg még jobban. Tőccsétek.