Korábban már volt hír, hogy az Apple 356 millió dollárért felvásárolt egy ujjlenyomat-olvasó chipeket készítő részvénytársaságot, és már 2011 óta pletykálnak róla, hogy az iPhone-ba előbb-utóbb bekerül az NFC technológia, vagyis az érintés nélküli fizetés lehetősége. Várták az iPhone 4S-be, aztán az iPhone 5-be is. Én nem vártam, mert még nem volt itt az ideje. Erről itt írtam egy hosszabbat még korábban.

microlatch_logo-500x108.jpg

Most újabb fejlemény van: a cupertinóiak megegyeztek az ausztrál MicroLatch nevű céggel az ujjlenyomat-olvasó technológiájuk használatáról. A megegyezésről David Murray, a cég vezető befektetője számolt be. A cél egyértelmű: az Apple az NFC-s mobilfizetésekhez, pontosabban a fizetések jogosultságának ellenőrzéséhez szeretné használni a technológiát.

Az Apple tehát továbbra sem kapkodja el, hiszen a cél most sem a jövő technológiáinak minél gyorsabb bevezetése a saját eszközökben, inkább az, hogy amikor ők alkalmazzák, a megfelelő számú és tartalmú szerződés már aláírásra kerüljön, és használni lehessen a szolgáltatást.

Addig marad az iPhone-osoknak ez a megoldás, ujjlenyomat-olvasó nélkül:

P1120096.JPG

Matricaként lehet felragasztani a telefonra az NFC-taget, amivel már itthon is lehet (elméletileg) sok helyen fizetni. Jelenleg tesztelem a szolgáltatást, amiről hamarosan poszt is születik.