Az iOS 6 fejlesztői változata egy update-et kapott, ami mellett érdemes elidőzni egy percre.

A legérdekesebb változás, hogy az App Store-ban keresés eredményeit egészen máshogy mutatja az új iOS. Eddig ugye az app ikonja mellett láthattuk a legfontosabb információkat, a kijelzőre cserébe egy rakás program kifért egy időben a kijelzőre. Most ez megváltozik, a találatokat nagyméretű kártyákon mutatja be az iOS 6, amik egy igen hasznos információt tartalmaznak a korábbiakon kívül: a screenshotok közül az elsőt kirakják a cím alá. Így az ikon nem vezethet félre, tuti arra kattintunk, amire akarunk.

Screen-Shot-2012-08-30-at-8.45.13-PM.png

screen-shot-2012-08-30-at-11-02-37-pm.png

Cserébe viszont sokkal kevesebb találat fér el a kijelzőre, iPaden hármat láthatunk teljes magasságban, a következő három már elfelezve látszik, iPhone-on meg csak egyet. De ezért adta nekünk Isten (ezért növesztettük - a szerk. Darwin) ugye a mutatóujjat.

et.jpg

Az új kinézet a chomp.com keresési dizájnjára hajaz, azzal a lényeges különbséggel, hogy beforgatja a képeket. Érdemes lesz a programozóknak ezentúl vízszintes, ütős képeket berakni az első helyre, hogy azt lássuk.

Az új App Store appban kereshetünk Podcastekre is, valamint megjelenik a Genius ajánlás, hogy könnyen találjunk kedvenc programokat a toplista segítsége nélkül is.

Ja, és a keresési algoritmus is megváltozott, más találatokat ad ki az OS ugyanarra a keresési kifejezésre. Korábban már írtuk, hogy az Apple egyre inkább elfordul a szóegyezéssel összefüggő sorrendtől, és az appok népszerűségét választja fokmérőnek.

Néhány hét, és itt van a kis rohadék. Mármint az iOS 6, nem E.T.