Érdekes dologra bukkant a 9to5Mac: lényegében az iOS-ből sikerült bizonyítékot kinyerni arra, hogy az új iPhone képernyőjének a felbontása valóban 640x1136 pixel lesz a jelenleg használt 640x960 pixel helyett. Szóval hogy a 3,5 colos panel helyett egy hosszúkásabb, 4 colost kapunk.

A megoldás kulcsa az iOS development toolsban volt, ebben a környezetben különböző szimulációkat is lehet futtatni. A fiúknak nem túl nagy bűvészkedés árán sikerült előállítani a fent jelzett felbontást mind a jelenlegi 5.1-es iOS-nél, mind pedig a 6-os bétájánál.

Volt azért némi eltérés a kettő között: az aktuális operációs rendszer simán széthúzta az új képarányhoz az ikonokat, míg az iOS 6 újrarendezte a sorokat, és a korábbi négy helyett már ötbe szórta szét az alkalmazásokat.

Egyébként ha tényleg lehet hinni a 9to5Macnek, körülbelül ekkora kijelzőre lehet számítani (legalábbis a 13-as MacBook Pro képpontsűrűsége mellett), így ha kihúzzátok a böngészőt a képernyő bal szélére, kipróbálhatjátok, hogy mennyire éritek át az ujjatokkal a panelt: