Az NPD adatai szerint a júniussal végződő negyedévet nem zárta valami szépen az Apple Macintosh-részlege: körülbelül tíz százalékkal kevesebb gépet adtak el az Egyesült Államokban, mint egy évvel korábban. Ez az eredmény a teljes negyedévre vonatkozik, amire erősen rányomta a bélyegét, hogy már mindenki az új gépeket várta, amiket egy hónapja, a WWDC-n be is mutattak.

Bár a frissített MacBook Airek és MacBook Prók, főleg a retinás modellek nem érték el egyből a boltokat, a Piper Jaffray elemzője szerint júniust már pluszban zárta az Apple az új gépekkel. Az iPhone-ok viszont egyértelműen jobban szerepeltek az egész negyedévben, mint tavaly, így a júniussal záródó negyedévet az egy évvel ezelőtti 28,5 milliárd dollár helyett 37 milliárd dollárral zárhatta az Apple.

Lassan egyébként nem lesz mihez hasonlítani a cég bevételeit, akkora összegekről van szó.

Az államadósságunkkal, meg a GDP-nkkel már unom összevetni, szóval itt van egy újabb: 15 ezret lehetne venni a negyedéves forgalomból a világ legdrágább autójából, az 560 millió forintos Bugatti Veyron Super Sportsból. Szóval minden magyar rendőrautót le lehetne cserélni, de 11 ezer darab még így is tartalékba maradna.

Mondjuk rabszállításra nem alkalmas a Veyron, szóval felejtsétek el az egészet.