Már nagyon sokan várják az Ivy Bridge-csipeket. Ezeken múlik, hogy lesz-e valódi változás a Mac-univerzumban. Amíg nincsenek itt az új processzorok, addig nincs nagyon mit fejleszteni a gépparkon, a debütálás után viszont rengeteg újítást lehet bevezetni.

Például Retina Display-t az iMacnek vagy a MacBookoknak, hiszen az Ivy Bridge beépített grafikus gyorsítója támogatja már a 4K-felbontást is. És maga az új hardver ténye elég ahhoz, hogy frissíteni lehessen a hosszú ideje változatlan Mac Prókat.

Éppen ezért fontos, hogy már van félhivatalos céldátum: a Cnet megbízhatónak tűnő forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Intel április 29 helyett már április 23-án piacra dobja az új termékcsaládot, szóval bőven tarthatónak tűnik a korábban jósolt április végi Mac-frissítés.

Sajnos ez nem vonatkozik az összes kategóriára: a MacBook Airekbe való, nagyon alacsony fogyasztású Ivy Bridge-ek és a kétmagos mobilverziók csak nyáron futnak be, szóval akinek a szupervékony laptop kell, vagy a legkisebb Pro, méghozzá sürgősen, napokon belül, az még dönthet a vásárlás mellett.

A többiek viszont inkább bekkeljék már ki ezt a két hetet.