Úgy volt, hogy január 13-án Kínában és további 21 olyan országban is piacra dobják az iPhone 4S-t, ahol eddig hivatalosan nem volt elérhető a készülék.

Kínában óriási érdeklődés övezte a debütálást, a sanlituni Apple Store előtt több száz - talán több ezer, vagy akár kétmillió - ember is várt, hogy a helyi idő szerint reggel 7 órára hirdetett kapunyitáson telefont szerezzen. Amit elsőre nem lehetett látni, hogy a tömeg 99 százaléka fizetett sorban álló volt a későbbi jelentések szerint. Ezek 10-20 fős bandákban érkeztek, külön vezetőkkel, akik irányították őket. A terv az volt, hogy az itt megkaparintott telefonokat az utcákon adják el drágábban, esélyt sem adva az egyszeri kínaiaknak az egyszerű, hagyományos iPhone-vásárlásra.

Aztán elszabadult a káosz. Verekedés tört ki az egyes bandák között, rendőröknek kellett oszlatni, az Apple Store pedig emiatt nem nyitott ki 7-kor. Amikor kiniytottak, akkor sem kezdték meg az iPhone 4S árusítását. Emiatt a telefonüzérek tojással kezdték dobálni a boltot.

"Sajnos Sanlitunban nem tudtuk megnyitni az üzletünket a hatalmas csődület miatt. Hogy megvédjük a vásárlóink és a kollégáink biztonságát, a telefon nem lesz elérhető a pekingi és a sanghaji üzletekben egyelőre" - fogalmazott az Apple szóvivője.

Ilyen egy asian-level iPhone 4S debüt.