almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Abbázia

Utazónk ezúttal egy mediterrán nyaralás emlékét osztotta meg velünk. Érdekesség, hogy ezúttal nem kizárólag a nyaralás, a napozás és a semmittevés érdekelte, évekig tartó, szemtelenül folyamatos szórakozása után úgy érezte, többre vágyik. Úgy érezte, tanulnia kell, hasznos információkkal megtölteni a háttértárát, különleges hasonlatok keresésével lefoglalni Apple A4-es system-on-a-chipjét, hangszóróiból híres idézeteket szavalni.

Tovább olvasom


Maszkot húztak Jobs baba fejére

Van ez a nagy gondossággal készült bábu, amit a MICGagdet árult korábban, de az Apple letiltatta, mert egyértelműen hasonlít Steve Jobsra. És ehhez senki nem járult hozzá, főleg nem az Apple vezetője. Az eset hallatán a baba értéke még feljebb ment, már az eBayen adják-veszik a 300 darabos első széria darabjait.

Nemrég kiadták a második szériát, nem tartva az Apple jogászaitól, de a dologban nem a MICGagdetes srácok pofátlansága a legérdekesebb, hanem a mód, ahogyan pofátlanok. Az új termék neve Pineapple CEO Action Figure (Ninja Edition), és annyi történt vele, hogy a vezér fejére egy nindzsamaszkot húztak, hogy ne lehessen felismerni, az iPhone-t dobócsillagra cserélték (aki nem tudja, miért, az itt kutakodjon), és új szemüveget fejlesztettek a babának.

Mondanom sem kell, pár nap alatt elfogyott a készlet. Mondanom sem kell, lemaradtam megint, pedig jobb befektetésnek tűnik, mint az arany. Gyűjtsd össze mind!



Miért kellett távozni Eric Schmidtnek?

Ezzel a címmel taglalja a döntés hátterét az Asymco piackutató cég egyik szakértője, Horace Dediu. Eric Schmidt, aki 2009 augusztusáig a Google vezetői és az Apple igazgatótanácsi székében ült, utána utóbbiból kirakták a két cég egyre éleződő versenye miatt, most a Google bársonyszékéből is távozik, igazgatótanácsban foglal majd helyet. Hivatalos indoklás nincs.

Nemhivatalos annál inkább, a fent említett Horace Dediu legalábbis megpróbálkozott vele (Horace Dediu legutóbb azzal szerzett elismerést, hogy a legpontosabban tudta megjósolni a világon az Apple eladási adatait, annak ellenére, hogy nem is ezért fizetik).

A magyarázathoz kép ábrát használ, mindkettő az Apple-lel hasonlítja össze a Google teljesítményét. Az egyik a legutóbb negyedév növekedését, a másik a részvény szárnyalását mutatja.

A két cég ugyan sok esetben eltérő piacra dolgozik, de a mögöttük lévő pénzt ugyanazzal a színű festékkel nyomták - mondja az elemző. Dediu szerint azonban nem a menedzsmentben keresendő a hiba, azzal egyáltalán nem volt gond, sőt. Az elemző szerint a megosztott hatalom miatt nem növekedhetett úgy a cég, mint lehetett volna.

A Google-alapító Page és Brin annak idején mintegy mentorukként tették meg saját főnöküknek az üzleti életben sokkal tapasztaltabb Schmidtet. Most ennek vége, és a már minden tekintetben felnőtt Larry Page lesz az új főnök. Így pedig az utolsó akadály is elhárul az elmélet szerint az Apple-éhez hasonló szárnyalás elől.



Diploma előtt állt össze a fejlesztő csapat

Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal Molnár Dávid, az Appsuit vezetője beszél nekünk terveikről és tapasztalataikról az AppStore-ral kapcsolatban.

Hogy kerültél kapcsolatba az iOS-sel?

Mikor bejelentették a 3GS-t, akkor határoztam el, hogy veszek egyet, és mire itthon megjelent, össze is szedtem rá a pénzt. Annyira tetszett az Apple világa, hogy 2009 őszén megvettem az első Macemet is. Körülbelül egy éve két évfolyamtársammal úgy gondoltuk, valamibe bele kéne vágni, és mivel én már akkor gondolkoztam az iPhone-fejlesztésben, felhoztam ötletként. A következő hónapokban azon kaptuk magunkat, hogy a többiek Macjeit szerezzük be, így nyáron elkezdhettük a tanulást és a programozást.

Tovább olvasom


A Telenornál is készülődnek az iPhone-ra?

Egyik olvasónk küldött egy levelet tegnap, miszerint érdekes sms-t kapott a telenoros hálózaton iPhone-jára, az üzenet tömör és lényegretörő volt, mindenesetre egy érdekes szókapcsolatot is tartalmazott:

http://1.1.1.1:9080/SADM/iPhoneDownload?... és ezután egy rakás karakter.

Felhívtam az ügyfélszolgálatukat, hogy ez micsoda és azt mondták, hogy ez csak az általam lekért telefonbeállításokat tartalmazza. Mivel én nem kértem le ilyet, azt mondta az ügyintéző, hogy akkor a rendszer csak most ismerte fel a készülékemet, és automatikusan küldte el.

Ha közületek valaki jobban ért a mobilhálózatokon küldött automatikus üzenetekhez, ne hallgassa el a megfejtést, jelenti-e a fenti üzenet, hogy készülődnek a háttérben az iPhone-ra? Egyáltalán, jelent-e valamit, élheti-e az életét tovább nyugodtan az, aki ilyen sms-t kap?




süti beállítások módosítása