almalé és kungfu Rólunk

Hogyan szerkesszünk Apple-logót

Nemrég volt egy poszt arról, hogy az iCloud ikonja hogyan alkalmazta az aranymetszés arányát az ívek meghatározásánál. Most a régóta ismert Apple-logó szerkesztését láthatjuk, ismét csak az aranymetszés szabályai alapján.

Köszönjük Péternek a linket.



Megjelent az iOS 4.3.4

Na ez van, ha az ember a Balatonon tölti a hosszú hétvégét: lemarad az olyan brékingekről, mint az iOS-frissítés.

Sok mindenről azért mégsem maradtunk le, ez egy tipikus biztonsági update, a leírás szerint egyetlen dolog miatt adták ki: a nemrég felbukkant pdf-es támadási felület befoltozására. Mivel ez a sebezhetőség a jailbreak egyik formáját is lehetővé tette, a telefont feltörőknek nem ajánlott az új szoftver.

Frissíthető a szokásos módon, az iTunesból.



Utazó iPhone: Az elveszett üvegkocka esete

Utazónk New Yorkban járt ismét, és az egyik kedvenc természeti képződményéhez, a 5th Avenue Apple Store üvegkockájához zarándokolt. Mivel Utazónk nem olvas Apple-híreket, megdöbbent a látványon:

Csak akkor tudott megnyugodni, amikor kísérője, Attila elmagyarázta neki: átépítés alatt van a kocka, nemsokára még szebb lesz az egyik leghíresebb üzlet annál, mint azt valaha álmodni mertük volna.

Az Utazó iPhone amúgy megörökítette egy rövid videón, hogyan néz ki a válságban - az amúgy már születésekor halálra ítélt - Apple Store egy forró nyári napon. Ez a tömeg még akkor is meggyőző, ha mondjuk minden tizedik látogató hozzám hasonló rutinos New York-i kalandor volt, aki rendelkezett és élt azzal az arrafele rendkívül fontos információval, hogy minden Apple Store-ban van restroom... :-) Szánalmas üresség:



Felkészült a Mac App Store a Lionra

Tudjuk, hogy a héten az Apple levelet küldött a fejlesztőknek, hogy most már mindenképpen küldjék be a Mac App Store-ba a Lionra tervezett programjaikat, ami a start előtti utolsó felszólításnak tekinthető. Még érdekesebb, hogy aki ezen felszólítás előtt küldte be az optimalizált szoftverét, és a Lionra hivatkozott, azt emiatt elutasították. Rend a lelke.

Az OS X Daily ráadásul azt is megírta, hogy az Apple már számos Lionra optimalizált programot elfogadott az üzletben, a WordCrasher például tudja a Full Screen és a Resume funkciókat. Előbbi magáért beszél, utóbbi azt takarja, hogy a megnyitott programok pontosan abban az állapotban indulnak el, ahol a becsukásuk pillanatában voltak.

Az iLife '11 és az Aperture már frissítve várja az oroszlánt. Én is nagyon várom, az új MacBook Airt az új oprendszerrel megvásárolni olyan érzés lesz nekem, mint húsz éve beruházni egy új G.I. Joe-tankra - annak ellenére, hogy munkára veszem, nem játszani. És kövezzetek meg, de nem szégyellem ezt leírni. Ez így _van_.



A szart is kiperelnék az Apple-ből Koreában

A koreai lapok értesülései szerint az Apple nem úszta meg a Locationsgate-ügyet Koreában annyival, hogy egy szoftverfrissítéssel megszüntette a felhasználó telefonon tárolt pozícióját. Kim Hyung-Souk ügyvéd beperelte a céget, mert az kérdés nélkül gyűjtötte az infót, és állítólag nyert: a bíróság egymillió won (180 ezer forint) kártérítést ítélt meg, ennyit fizet az Apple.

De ez nem elégítette ki Kim Hyung-Soukot, álláspontja szerint az egész dél-koreai népet veszteség érte. Weboldalt hozott létre Sueapple.co.kr néven, pofás dizájnt is megálmodtak hozzá, amin a tudatos gyurmaember eltűnődik az élet nagy dolgain, miközben Tell Vilmos gyakorol a fején elhelyezett gyümölccsel. Pereljük be az Apple-t felhívás is olvasható.

iPhone-felhasználóból kétmillió van jelenleg az országban, ha mindenki kapna egymillió wont, az 360 milliárd forint kártérítést jelentene, ha meg a világ összes 100 millió iPhone-júzere tartaná a markát, 18 billió (18 ezer milliárd) forintot fizetne a cupertinói cég, ami jóval több, mint az összes készpénzállománya (ez jelenleg 12 ezer milliárd forint). Persze nyilván nem ekkora pénzben gondolkozik az ügyvéd, egyes források szerint jóval szerényebb elképzelései vannak. De azért ráfeküdt a projektre rendesen.




süti beállítások módosítása