A koreai lapok értesülései szerint az Apple nem úszta meg a Locationsgate-ügyet Koreában annyival, hogy egy szoftverfrissítéssel megszüntette a felhasználó telefonon tárolt pozícióját. Kim Hyung-Souk ügyvéd beperelte a céget, mert az kérdés nélkül gyűjtötte az infót, és állítólag nyert: a bíróság egymillió won (180 ezer forint) kártérítést ítélt meg, ennyit fizet az Apple.

De ez nem elégítette ki Kim Hyung-Soukot, álláspontja szerint az egész dél-koreai népet veszteség érte. Weboldalt hozott létre Sueapple.co.kr néven, pofás dizájnt is megálmodtak hozzá, amin a tudatos gyurmaember eltűnődik az élet nagy dolgain, miközben Tell Vilmos gyakorol a fején elhelyezett gyümölccsel. Pereljük be az Apple-t felhívás is olvasható.

iPhone-felhasználóból kétmillió van jelenleg az országban, ha mindenki kapna egymillió wont, az 360 milliárd forint kártérítést jelentene, ha meg a világ összes 100 millió iPhone-júzere tartaná a markát, 18 billió (18 ezer milliárd) forintot fizetne a cupertinói cég, ami jóval több, mint az összes készpénzállománya (ez jelenleg 12 ezer milliárd forint). Persze nyilván nem ekkora pénzben gondolkozik az ügyvéd, egyes források szerint jóval szerényebb elképzelései vannak. De azért ráfeküdt a projektre rendesen.