Igazi hírdögvész van. Az iPhone megjelent, de arról alig van mit írni. A következő iPad, MacBook Air még sokára jön, alig akad ilyenkor egy valamire való pletyka. Szerencsére az Apple TV azért itt maradt nekünk.

A legújabb hírek szerint már legalább 2012. végéig pletykálhatunk róla, ennél előbb ugyanis nem várható a premier a japán forrásokra építő SmartHouse szerint. A lap úgy tudja, hogy három méretben fogják árulni a tévét, a legkisebb 32, a legnagyobb 55 colos lesz.

A gyártásban állítólag érintett japán forrás szerint a tévében benne lesz az iPhone 4S-nél megismert hangvezérlő szolgáltatás, a Siri, és ugyanolyan processzor kerül bele, mint a harmadik generációs iPadbe. Tegyük hozzá, ezeket bárki kitalálhatja különösebb kapcsolati rendszer nélkül, aki kicsit is ismeri az Apple termékfejlesztési ciklusát.

Az iPad 3 processzorának integrálása egyébként egyszerre logikus és remek hír: logikus, mert az Apple-nek is egyszerűbb egy rendszert gyártani a tabletbe, a mobilba és a tévébe, mint külön fejleszteni őket. És örömteli, mert a tévégyártók jellemzően leharcolt, kiöregedett technológiákat pakolnak a készülékekbe, hogy néhány száz, vagy ezer forintot megspóroljanak, cserébe lassú, idejétmúlt felhasználói élményt kapunk. Az Apple TV-nél ettől valószínűleg nem kell majd félni.

Már ha tényleg fejlesztik.