Ilyesmi sem volt már vagy két éve. Egészen pontosan 2009. augusztus hetedikén, tehát közel két éve és két napja mutatkozott be utoljára új dizájn nálunk. Az volt a második. Az elsőt még mi készítettük Ádámmal, körülbelül egy óra alatt, a blog indulásakor, majdnem négy éve.

Aztán rátaláltunk G79-re, akivel azóta is együtt dolgozunk: elkészítette nekünk az Appleblog redizájn-ját, tavaly az Egy nap a városban kialakítását, most meg az Appleblog re-redizájnját. A helyében jövő nyárra nem terveznék be semmi komolyabb munkát.

Lényeg, hogy most aztán nagyon megújultunk, sokkal jobban, mint eddig bármikor. Az új idők szelének engedve európai értelembe vett előremutató jelleggel.

Talán a legfeltűnőbb, hogy a fejlécünk színes lett. Volt ugyan köztünk némi vita abban, hogy lehetnek-e ilyen csajosak a színek, de végül ez a verzió tetszett a legjobban mindhármunknak, G79-nek, Ádámnak és nekem is. Valójában imádjuk az új fejlécet, aminek a háttere egyébként folyamatosan változni fog. Imádjátok ti is!

A nemzetközi trendeknek megfelelően a menüpontok Apple-szerűbbek lettek. Ez a rész még erőseb bétaverziójú. A Rólunk-pontot egyszerűen nem volt időnk kitölteni, de ami késik, nem múlik. A Meglepetés meg... hát az legyen meglepetés, jövő hétig. Nagy dobás, annyit mondhatok.

Felbukkant a kiemelt tartalom menüpontja is legfelül, amiben a fontosabb posztokat, időtlenebb írásokat mutogatjuk. Ha trendeket, fajsúlyos tartalmakat kerestek, azt itt fogjátok megtalálni.

A többi majdnem ugyanaz, mint eddig, leszámítva, hogy jóval szélesebb lett a tartalmi rész, így az Applecsaj rovatban mostantól kezdve 670 pixeles szélességben élvezhetitek a női fenekeket. De leginkább persze a termékfotókat.

A kommentek továbbra is facebookosok maradnak, ennek a bevezetése ugyanis a blog történetének egyik legjobb döntése volt, amit nem vonunk vissza: a váltás óta eltűntek a trollok, és tele lettünk értelmes, színvonalas hozzászólásokkal. De értjük azt is, hogy a jelenlegi rendszerrel vannak problémák, és veletek együttműködve folyamatosan csiszolgatjuk, hogy ne csak tartalmában, de technikai megvalósításában is szerethető legyen a facebookos kommentelés.

Egy pillanatra meg pillantsunk rá a régi blogra:

És most felejtsétek el, inkább vegyétek birtokba, szeressétek, öleljétek kebletekre az új dizájnt.

Éljen!