Ma érkezik ugye az iOS 5, amire mindenki vár, és mint szokásos, az Apple előre felkészíti a Maceken lévő iTunest is a feladatokra. Van is miért, hiszen érkezik az iCloud, hogy mást ne mondjak. Jön az iTunes in the Cloud, a Photo Stream, Documents in the Cloud, Apps, Book, and Backup, Contacts, Calendar and Mail. Hosszan arról, mi is az iCloud és mire jó: itt olvashattok.

Szóval megérkezett tegnap este az új iTunes, aminek nincs is más feladata, mint az iCloudra való felkészítés, valamint a vezetéknélküli szinkronizálásra gyúrás az iOS-eszközökkel. Az új iTunes tehát tudja:

- iTunes in the Cloud. Az iTunes ezentúl felhőben is elérhetővé teszi a zenéinket és a TV-s tartalmakat
- Automatic Downloads. Ha megvásárolsz egy zenét bármelyik eszközödön, automatikusan letöltődik a többire is.
- Download Previous Purchases. Letöltheted a korábban megvásárolt zenéket, TV műsorokat, programokat, könyveket újra, plusz költség nélkül. Ha az adott tartalom már nincs az iTunes-ban, azokat többé nem éred el felhőből, manuálisan lehet terjeszteni.
- Wi-Fi Syncing. Automatikusan szinkronizál iPhone-nal, iPaddel, vagy iPod touch-csal, ha azok azonos wifi-hálózaton vannak

Ennyi. Az iTunes Match egyelőre nem része a bulinak, a 10.5-tel egy időben kiadott 10.5.1 bétában található meg a fejlesztőknek kiküldött csomagban, tesztelés alatt tehát továbbra is. Egyelőre úgy tűnik, október végén lesz elérhető az Egyesült Államokban, nekünk pedig bizonytalan ideig várni kell.

Az iOS 5-re viszont már nem sokat, este biztosan nyomogathatjuk.