A mai nap lezárására egy kis rövid, "hol tart az Apple"- statisztikával bombázlak meg titeket. A felmérés az amerikai okosmobil-piacot vizsgálta, a számokat a comScore jóvoltából élvezhetjük.

Két nagyon fontos hír van: a néhány éve még nem is létező Android elképesztő növekedési ütemet produkálva az áprilisi 36,4 százalékról 41,8 százalékra növelte piaci részesedését, nem igaz tehát az az állítás, hogy a platform megtorpant. A másik, hogy a néhány éve szintén nem létező iOS is növekedni tudott úgy, hogy közben nem is jelent meg új mobil a kínálatban: az iPhone 4 még életciklusa végén is remekül teljesített. Sőt, ebben a kategóriában lényegében kivételként egyetlen modellel ért el ilyen jó eredményt az Apple, míg az Android első helyét tucatnyi gyártó terméke adja.

A korábban piacvezető RIM sajnos tovább gyengült, a Microsoft lassan láthatatlan lesz (na majd a Nokiával), míg az amerikai piacon sosem igazán erős Symbian továbbra sem tud megkapaszkodni. A Nokia átállásával valószínűleg kimondhatjuk, hogy már soha nem is fog.

Hát így.