Találtam egy véletlenül nem élesített, július elsejei anyagot, amit az azóta történtek fényében elég vicces is újraolvasni:

 

Érdekes, bár nem feltétlenül logikus gondolatmenet kezdett el futótűzként terjedni a neten.

Futótűzként!

Az egész ügy abból indul ki, hogy az amerikai és európai boltokban komoly hiány mutatkozik a MacBookokból, szokatlanul hosszú várakozási idő után lehet csak hozzájutni a fehér laptophoz. Normál körülmények közt ebből arra következtetnénk, hogy frissülés előtt állnak a gépek, nem szállítják már őket, mert a gyárak az új modelleket szerelik össze, és rövidesen azokból fog nagyobb szállítmány érkezni.

Most viszont nem normál körülmények vannak, mert adódott egy másik elmélet is: az, hogy az Apple egyszerűen kinyírja a gépcsaládot. A magyarázat: a tavaly bemutatkozott, frissített MacBook Airek óriási sikert értek el, amik bizonyos elemzői jóslatok szerint idén ötven százalékos piaci részesedésre számíthatnak az Apple-laptopok között, a MacBook népszerűsége meg átmenet nélkül elillant. Aki jól felszerelt gépet akar, az a 13-as Prót választja, aki meg olcsót, az az Airt, a MacBook piacán egyszerűen vákuum keletkezett.

Tetszetős elmélet, de azért nem eszik ilyen forrón: a kis fehér gép az Apple valaha gyártott legsikeresebb laptopja spéci vásárlóközönséggel, akiknek pont arra van szükségük, hogy legyen egy aranyos, fehér gépük. A világ persze folyamatosan változik, kitapintható trend, hogy az alumíniumgépek, az Air és a Pro már sokkal jobban megfelel a korízlésnek, ennek ellenére szerintem drasztikus lépés lenne valódi utód nélkül megsemmisíteni a kis fehért.

Mit gondoltok?