Ezt eddig is tudtuk, az Angry Birds gyakorlatilag megjelenése óta a toplistákat döngeti, és inkább felülről, mint alulról. Most azonban újabb mérföldkőhöz érkezett a finn programozócsapat, a Rovio Entertainment állítólag tárgyalásokat folytat egy befektetővel, aki elég sok pénzt pumpálna a cégbe. Annyira sokat, hogy a Rovio Entertainment értéke elérné a 1,2 milliárd dollárt, 230 milliárd forintot. A pénzt olyan projektekbe fektetnék, mint például az Angry Birds film készítése.

A Rovio kapott már tőkét, a Skype-alapító Niklas Zennstromtól és a Facebookban is érdekelt Accel Partnerstől, de ezektől aprópénz, összesen 42 millió dollár folyt be. Ez a mostani egy akkora löket, amivel egyértelművé válik: hosszú távon gondolkoznak a mérges madarakban.

"Mighty Eagle" Peter Vesterbacka, az egyik tulajdonos elmondta, a siker az iPhone-hoz köthető, ami mindent megváltoztatott. Olyan disztribúciós csatornákat nyitott meg az Apple, amivel a készítők direkt elérhették a felhasználókat - mondta. A vezető azt is megjósolta, hogy az Apple-é lesz az első számú platform még hosszú ideig.

Szavazzatok a Goldenblogon IT-kategóriában az Appleblogra: