Kezdjük azzal, hogy talán az egész sztori csak a Hidden nevű lopásgátló programot gyártó szoftvercég műve, és így próbáltak meg hírverést csinálni az alkalmazásnak.

De: egyelőre nincs olyan információ a kezünkben, ami alapján ilyesmire kéne gyanakodnunk, csak az általános bizalmatlanság miatt kételkedünk, pedig mennyivel jobb lenne egy olyan világban élni, amiben hihetünk egymásnak, nemde? Éppen ezért a nagyobb jó kedvéért most leközöljük a sztorit.

Annyi történt, hogy ellopták a Twitteren @jmk-néven publikáló júzer MacBookját. A gépre telepítve volt a Hidden. Ez a program egyrészt képes megtalálni a számítógép pozícióját, ráadásul még screenshotokat is készít a kijelzőről, meg leleplező fotókat a tolvajról a webkamera segítségével. Az adatokat aztán szépen elküldi egy mailcímre, amiket a rendőrségnek átadva már gyerekjáték a Mac nyomára bukkanni.

Volt már ilyen program korábban is, most azonban a lopásra Tumblr-t építő júzer szépen kiposztolta az összes információt. Így ország világ megláthatta, ahogy a tolvaj:

hazafele vezet a MacBookkal

döbbenten néz egy csodálatos bútor előtt:

törli a tulajdonos hozzáférését:

belép saját Facebook-oldalára:

talán rejszol a gép előtt:

édesen szunyókál:

Akár igaz a történet, akár nem, én jót röhögtem. A fickót állítólag elkapták.

Otto Andor Jungnak kösz a tippet.