Tudjuk, mekkora para van az Apple-nél és persze máshol is - a japán gyárak leállása miatt, Rajesh Ghai elemző szerint azonban az Apple gyorsan és határozottan lépett az ügyben. Hogy megelőzzék az iPad 2 készlethiányt, már a piacon lefoglalható összes touch panel 60 százalékára rátették a kezüket.

Az elemző szerint nem várható hiány, az alternatív beszállítók felsorakoztak. Brian White elemző szerint az Apple-beszerzés agresszíven támad minden fronton, előre fizet a még el sem készült alkatrészekért. Bőven megteheti, a csillagászati nagyságú, gyorsan mozgósítható pénzállományáról korábban már írtunk. A kisebb cégek felvásárlására is alkalmas tőke most arra volt jó, hogy az ínséges időkben a legjobb pozícióba jussanak.

Mások természetesen háttérbe szorulnak a kemény támadás miatt, a BlackBerry PlayBook például egy hónapot késik állítólag.

Magyarországon is megfelelő az ellátás, az XMS-be ma érkezett egy nagyobb iPad 2-szállítmány Handrás tweetje szerint, nyilván a többi APR is kapott egy pakkot.