A megbízható jelzőt lassan epitheton ornanskét viselő DigiTimes szerint elég jól esély van arra, hogy a következő iPhone processzora már kétmagos lesz. Több jel is utal arra, hogy ilyen váltásra lehet számítani: egyrészt az intenzív grafikai számításokat igénylő játékok, alkalmazások megkövetelik a nagyobb teljesítményt. Másrészt erre megy a piac: tavasszal mindent elárasztanak a kétmagos Tegra 2 csipek, elsőként inkább a tabletekben, utána az okosmobilokban is, nem maradhat le komolyan a konkurenciától az Apple.

További fontos adalék, hogy az A4 csipet gyártó Samsung februárban bemutatja az Orion Dual Core processzort, és elég jó esély van arra, hogy az Apple A5 erre az architektúrára fog épülni.

Hogy ezen kívül milyen változás lesz a mobilban, azt még ne tudni, de míg az Engadget szerint az iPad 2 sima ráncfelvarrás lesz az iPadhez képest, addig az iPhone 5 esetében egy teljes redesign-ra lehet számítani, egyesek szerint például van esély arra is, hogy az támogatni fogja az LTE-mobilhálózatokat. És akkor hívhatnák iPhone 4G-nek.