Ma kaptunk egy sajtóanyagot a T-Mobile-tól, amiben egy érdekes számadat olvasható: négy hónappal az AppStore-os debütálása után 16 ezren használják az ingyenes magyarországi Navigon Select navigációs programot.

Az alkalmazás csak annyi adatforgalmat használ mobilhálózaton, amennyi a szoftver érvényességének rendszeres, automatikus ellenőrzéséhez kell. 2011. június 30-ig letölthető, az aktiválástól számítva két évig érvényes a licenc.

Az országban durván 140 ezer iPhone van, ezek nagy része T-Mobile-os, sőt kockáztatok: autót is rendszeresen használó T-Mobile-os. Vagy ennyire sokan nem hallottak még az akcióról (egyik ismerősöm sem töltötte még le, ez eddig egy), vagy ennyire ismerik Magyarországot a vásárlók.

A T-Mobile nemrégiben egy több mint 900 fős mintával készített egy felmérést is, ebből kiderült, hogy az iPhone-használók 96 százaléka tölt le alkalmazásokat. A letöltött alkalmazások között a játékok szerepelnek az első helyen, ezeket az egyéb szórakoztató és kényelmi szempontokat szolgáló alkalmazások, mint például a csevegőprogramok, a közösségi, navigációs és zenei alkalmazások követik.