Alighogy magunkhoz tértünk az állítólagos iPad2-burkolat okozta sokkból, máris itt egy iPhone-antenna kiszivárgott fotója. A SmartPhone Medic Apple-szerviz blogján megjelent képeken egy a mostani iPhone-éval csaknem megegyező keret látható, az egyetlen lényeges különbség, hogy a három helyett négy antennát erősítettek össze, vagyis eggyel több potenciális "halálos fogáspont" van az új kereten.

Persze lehet, hogy nem is új, elképzelhető, hogy egy prototípus antennájáról van szó, mint ahogy az is, hogy egy kínai utánzat vagy kamu a dolog. Ez utóbbi ellen szól, hogy a keretről feltöltött Youtube-videót eléggé gyorsan törölték, az Apple szerzői jogaira hivatkozva. Kamuk esetén a cupertinói cég egyáltalán nem szokott lépni, most viszont elég gyorsan felpattant valaki a székből.

A SmartPhone Medic szerint a keret egy iPhone 5-ös vagy egy CDMA-s iPhone antennája, mondjuk ez esetben nem annyira érthető, miért hagyták meg a SIM-kártya foglalatot (hacsak nem mindkét rendszert akarja támogatni az Apple).

A legfontosabb kérdés persze az, hogy máskülönben minek még egy antenna a telefonra? A mostani tervezés szerint az egyik felelős a Bluetooth, wifi és GPS jel erősítéséért, a másik kettő pedig a GSM és az UMTS jeleket közvetíti. Mi a negyedik feladata szerintetek?