almalé és kungfu Rólunk

Elrajtolt az Appleblog Extra!

Új év, új szokások, és most nem arra gondolok, hogy Ádámmal ezentúl színes parókában próbálunk további olvasókat toborozni, hanem hogy bewebkettesedett az Appleblog.

Mit jelent ez? Három dolgot: egyrészt egy ideje van már saját közösségi oldalunk az Indán, de ami a lényegi újítást jelenti: pár napja ott vagyunk a Twitteren, és végre kihasítottunk magunknak egy aprócska szeletet a Facebookból is, ahol egy saját Appleblog-oldalt hoztunk létre.

Mire jó ez? Idővel kiderül. A Twitteren és a Facebookon nyomon követhetitek az Appleblog történéseit, ha megjelenik egy post a blogon, az rögtön felbukkan a kérdéses oldalakon is, illetve ha tetszett egy bejegyzés, akkor ti is tovább nyomhatjátok a saját követőiteknek az infót. Facebookhoz külön gombot is pakoltunk az oldalra, és nemsokára a Twitter is kap egy kapcsolót.

De a két felület persze sokkal több lehetőséget nyújt, amikkel élni is fogunk: több személyes tartalom, Apple-related-vélemény és olyan hír fog megjelenni ezeken az oldalakon, amik valamiért nem férnek bele az Appleblogba, mégis, fontosnak érezzük, hogy beszéljünk róluk. Főleg azok a gondolatok kapnak majd itt teret, amiket Ádámmal egymással szoktunk váltani, és amiknek egyszerűen nem jutott idáig felület.

Szóval azt tanácsolom nektek, hogy kövessetek minket Twitteren és Facebookon is, like-olni fogjuk!

Share



Rakd ki magad LEGO-ból!

P.Cat hívta fel a figyelmem a LEGO Photo-nevű iPhone-alkalmazásra, ami pont ugyanolyan felesleges, mint az App Store 100 ezer alkalmazásából körülbelül 99 ezer, viszont a jópofák közé találkozik, ráadásul gyerekkorom kedvenc cége adta ki, meg még ingyenes is, nem is beszélve arról, hogy év eleje van, pang a hírpiac, egyszerűen minden körülmény amellett szól, hogy írjak róla.

Szóval ez a program képes a fotókat úgy átalakítani, mintha azokat LEGO-ból raktuk volna ki. Hogy ez mire jó? Ez, kérem tisztelettel, a világon semmire, de a jópofa kísérőhangok, a viszonylag olajozott működés és a szívmelengető végeredmény megért egy letöltés.

A MacBook Próm hátlapján található almalogó például így néz ki:

Kockákból kirakva azonban már a kilencvenes évek Apple-jét idézi:

Szerintem ez a program remekül jön azoknak a kockáknak, akik új profilképet akarnak feltölteni a Facebookra. Kockáknak, értitek. Hehe. Egykor feküdtem és fél hétkor keltem, na.

Share



Mégsem süketülünk meg az iPodtól

A bíróság elutasította azt a beadványt, amiben két férfi az Apple zenelejátszóját nevezte meg a halláskárosodásuk elsődleges okozójaként. Ezzel megerősítették egy korábbi, alsóbbrendű bíróság által hozott döntést, vagyis továbbra sem bizonyítható, hogy az iPodoktól sérült volna a két férfi hallása.

Ők továbbra is fenntartják, hogy a füles túl mélyen hatol be a fülnyílásba, ezáltal maradandó hatást tesz a dobhártyára.

Gondolom, nehéz bizonyítani, hogy nem jártak Metallica vagy Nine Inch Nails koncerten az első sorokban a kérdéses időszakban, az Apple pedig bebiztosította magát a használati utasítással, amiben azt írja: "halkítsd le a készüléket, ha nem hallod a melletted ülő emberek beszédét".

Elnézést uram, mindig hallotta az Ön mellett ülő emberek beszédét? Na ugye.



Utazó iPhone: Born in the USA

Ezen a héten is az Egyesült Államokból küldött nekünk képeket Utazónk, ahol múzeum és Apple Store-látogatáson érték.

Egy kollégámmal meglátogattuk a Discovery Worldöt Milwaukee-ban, és eközben sikerült lencsevégre kapnom a Milwaukee Art Museum fényképezése közben az iPhone-omat.

A fotó hátterében egy egyirányból megtámasztott sodronyhíd látható, amit összesen az a nagy rúd tart. A múzeum szárnyai 40 km/h-t meghaladó szél esetén automatikusan becsukódnak. Idő hiányában (amint néztem, pénz hiányában nem lehettünk, mert ingyenes volt) nem mentünk a belső részekbe, de azért kívülről is nagyszerű látvány.

Persze ez az iPhone-nak nem volt nagy újdonság, hiszen egyszer tuti megfordult már az USA-ban, még azelőtt, hogy Tilla vezényletével megvehettem volna.

A képet -jul- küldte nekünk, akivel - utolsó mondatából ítélve - futólag minden bizonnyal találkoztunk az iPhone 3G magyarországi premierjén.

Peterdudas is lencsevégre kapta a kis világjárót New Yorkban, mert oda is el kellett látogatni, ha már egyszer.

Bár pár éve külföldön élek, a mai napig rendszeres olvasója vagyok az Appleblognak. Épp teli szabadságom töltöm New York Cityben, és természetesen a "to see" listán az első nap teendői között szerepelt az Apple Atore-ok zászloshajójának meglátogatasa. A fénykép a saját iPhone 3G-mmel keszült egy barátom frissen vásárolt iPhone 3GS-eről. Üdv az óceán túloldaláról, és kellemes ünnepeket mindenkinek!



Az első magyar grafika nélküli iPhone-játék

Nézzétek el nekünk, ha az év első napján egy előre megírt interjúval készültünk. Jelenleg valószínűleg épp a fürdőben próbálok értelmet keresni a tekintetemben, majd miután a tizenkilencedik alkalommal sem sikerül a kívánt művelet, visszafekszem aludni még egy órát.

Viszont ti, akik frissen és üdén kezdtétek az újévet, esetleg egy szilveszteri extra hosszú csoportos meditáción, esetleg maratoni szexcsatán vagytok túl, biztosan örültök egy újabb magyar játék bemutatásának. Ebben a játékban azonban nem az a csudálatos, hogy mennyit adtak el belőle, vagy hogy meddig tartott átnyomni az Apple-cenzúrán. Ez a játék azért érdekes, mert nincs grafikája EGYÁLTALÁN. És mégis szeretek vele játszani. Tóth Milánnal beszélgettünk a hangyákról és egyéb objektumorientációs technikákról.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása