Van ez a bejelentés, tudjátok, a tegnapi, amit nem fogunk elfelejteni, és már kezdem úgy gondolni, hogy az Apple-nek igaza van: mivel korábban egyetlen jelentéktelen újítást sem próbáltak ekkora lelkesedéssel beharangozni, simán lehet, hogy még évtizedek múlva is anyázni fogunk, ha valaki 2010. november 16-át fogja emlegetni nekünk.

Az mindenesetre tény, hogy igény azért volt rá: bár a külföldi és hazai fórumokon is heves gyűlöletkampányba kezdtek a júzerek, amikor megtudták, hogy az óriási hype-pal megtámogatott bejelentés tulajdonképpen a Beatles felbukkanása a Music Store-ban, az eladások azért csak felpörögtek.

Pár órával a premier után a zenekar dalaival volt tele az iTunes top 200-as listája: mostanra már szinte az összes daluk bekerült a legnépszerűbbek közé, körülbelül minden negyedik dalt a Beatles készítette. A legnépszerűbb dal a Here come the Sun, ami egyébként jelenleg a 22. helyen vert tábort, de folyamatosan a csúcsok felé tör.

Ezzel kapcsolatban azért érdemes elmondani, hogy a zenekar azért is lett hirtelen ilyen népszerű, mert eddig nem lehetett ilyen koncentráltan megvásárolni online a dalait, és egyáltalán nem biztos, hogy egy hónpap múlva is ekkora lesz a a Beatles-számok tömege az élmezőnyben.

Másrészt meg ekkora hírverés után Bunyós Pityu is felkerült volna a csúcsra.

Az Apple egyébként körülbelül egy évre kapta meg a kizárólagos online értékesítési jogokat, addig gondolom be is szerzi az életművet, akinek kell, arra meg már nem érdemes számítani, hogy a negyven éves feloszlott zenekar túl sok albumot fog kiadni a 2011 utáni időkben.