A T-Mobile nemrég közzétette az árait, ami sokakat meglepett, hiszen magasabb árakon kínálják a készüléket, mint az iPhone 3GS-t, és nemzetközi viszonylatban sem mondható éppen alkalmi vételnek a magyar iPhone4 (most összevonva írom, hogy ne kavarjon be a 4-es a sok számba).

Mielőtt azonban az árak duplázásáról beszélnénk, vegyünk figyelembe néhány dolgot. Az igaz, hogy a jelenleg kapható legkisebb iPhone 3GS (8 gigabájtos) két éves hűséggel, ikon 400-zal 38 ezer forint, míg az 16 gigás iPhone4 80 ezer, ez azonban nem mindig volt így.

A tavalyi 3GS premierjekor még ugyanis csak 16 és 32 gigabájtos telefonokat osztogattak, ráadásul sokkal magasabb áron. A kisebb, akkor 16 gigabájtos iPhone 3GS két éves hűséggel 63 ezer forint volt.

Hónapokkal később került sor egy drasztikus árcsökkentésre, a 63 ezer forintos árból lett 40 ezer forint novemberben. Azt nem tudni, hogy most is terveznek-e hasonlót, mindenesetre ha az early adoptereket kívánják így megcélozni, szerintem nem jó ötlet. Az early adoptereknek már hónapok óta iPhone4-ük van.

Vegyük azt is figyelembe, hogy egy éve 183 forint volt a dollár, most meg 210, közben meg felment már 240 fölé is. Ettől függetlenül az árak egyáltalán nem nevezhetőek alacsonynak, de fontos észrevenni, hogy már tavaly sem voltak azok.