Elvesztette állását Mark Papermaster, az Apple hardverért felelős vezetője. Bár egyik fél sem hozta nyilvánosságra, hogy a befejezésre milyen körülmények közt került sor, a vállalathoz közelálló források szerint maga Jobs rúgta ki őt, vagy kérte meg arra, hogy hagyja el a vállalatot.

Az ok azonban már még nehezebben deríthető ki. Logikus magyarázat lenne, hogy Papermasternek az iPhone 4 antennaproblémája miatt kellett mennie, hiszen hasonló botrányokért bárki a világon elvesztené az állását, az Apple-nél azonban más szelek fújnak: a pletykalapok szerint a dizájnhoz Jobs és nem Papermaster ragaszkodott, ez tehát nem róható fel az IBM-től pár éve nagy nehézségek árán megszerzett szakembernek.

A hírek szerint inkább az eltérő vállalatvezetési gyakorlat vezetett a szakításhoz. Papermaster akkor került az Apple-höz, amikor Jobs májátültetésre várt, és hozzászokott, hogy viszonylag nagy beleszólása volt az események menetébe, éppen ezért nehezen tudott ahhoz alkalmazkodni, hogy Jobs visszatérése után szűkültek a lehetőségei.

További problémát jelentett, hogy Papermaster az IBM-nél szocializálódott vezetőként nem akart olyan részletekbe menően belelátni minden munkafolyamatba, ahogy az az Apple-nél szokás, ahol állítólag Jobs időnként maga dönt egy-egy vizuális elem pixelszámáról is.

Az Apple tehát elvesztette a legmenőbb nevű vezetőjét, szegény Papermaster meg most már bizonyára bánja, hogy 25 év után azért hagyta el a szögletes, átlátható IBM-et, hogy két évre a számítástechnika zseniális szektásainak adja magát.