Ideje lenne hozzányúlni ehhez a géphez, sőt, az Air tulajdonképpen lehetne afféle belépőszintű modell is az Apple kínálatában. Az ugyanis nem kerül pénzbe, hogy valamiben nincs dvd-lejátszó, bár a hardverelemek speciálisan a kis mérethez lettek kialakítva, alacsonyabb is a teljesítményük, mint amivel a MacBookban vagy a MacBook Próban találkozunk, és az ssd-k ára is elég szépen csökkent az elmúlt években.

Ehhez képest az 1,86 gigahertzes processzorral, 2 gigabájt memóriával és 120 gigabájtos háttértárral (ráadásul nem is ssd-vel, hanem merevlemezzel) szerelt MacBook Air még mindig 1500 dollárba kerül, az ssd-s verzióért meg 1800 dollárt kell fizetnünk. Túl sokat, nem is nagyon fogy a típus.

Az Appleinsider szerint szeptemberben azonban két új modell is bemutatkozhat, és mindkettő olcsóbb lesz elődjénél.

További részleteket nem lehet tudni, az biztos, hogy az utolsó frissítésre tavaly nyáron került sor, és azóta a Core i-processzorok térnyerésének valamint az iPad megjelenésének hála alaposan megváltozott a világ. Itt az ideje, hogy a Core 2-essel szerelt egyszerű gép ára jelentősen csökkenjen, és így visszakerüljön az Air a játékba.