A Computerworldtől kaptunk egy jó kis összeállítást, a szaklap blogján gyűjtötte össze, hogy milyen újdonságokra számíthatunk idén ősszel kedvenc almás cégünktől.

Egyrészt biztosan lesznek új iPodok: a touch megkapja az iPhone 4 képességeit, hardverét, és talán a shuffle-nek is adnak egy kis kijelzőt, ami szerintem óriási hiba lenne.

Vannak pletykák az iPaddel kapcsolatban is, az Apple tabletjéből állítólag megjelenik egy hétcolos verzió, ezt megint csak nehezen tudom elképzelni, ugyanakkor érdemes lenne bejelenteni végre a világpremiert is. Erre már számíthatunk.

Apple TV: ez az a cucc, ami a bevezetése óta egy remek koncepciónak, egy túlárazott bétaterméknek tűnik, amiből kis munkával, 30 százalékkal alacsonyabb áron igazi sikertörténetet lehetne faragni. A lap szerint megérkezik a 99 dolláros verzió, amiben nem lesz merevlemez, ugyanakkor a számítógéppel összekötve simán lehet nézni majd rajta az iTunesból letöltött mozikat és sorozatokat.

Állítólag okosabb lesz az iTunes Store is, megjelenik mindenféle új szolgáltatás a zene és mozibolt mögött, új adatközpontok lépnek be, hogy támogassák a folyton növekedő adatforgalmat, ugyanakkor ez minket nem érdekel: Magyarországon csak az lenne hír, ha végre itthonról is el lehetne érni a szolgáltatást, ami egyébként várhatóan pár hónapon belül meg is valósul. Korábban is írtuk már, hogy Steve Jobs, és ami fontosabb, az EU is úgy gondolja, hogy a közösség piaca megoszthatatlan, és ha Németországban vagy Franciaországban elérhető a zenebolt, akkor annak kell lennie Magyarországon vagy Szlovákiában is. Függetlenül az érdekvédők akadékoskodásától, ha tehát ősszel nem is, fél éven belül valószínűleg bejelentik az egész EU-BAN ELÉRHETŐ boltot.

iLife: a Computerworld szerint a szolgáltatás átköltözik a felhőbe, online tároljuk majd tartalmainkat, csodás lesz.

És még egy dolog: egyes pletykák szerint az antennagate miatt elképzelhető, hogy az Apple felgyorsítja az iPhone 5 kiadását, bár az iPhone 4 eladási adatai alapján ez nem tűnik elképzelhetőnek.