Most érkeztem vissza egy maratoni, 40 órás osztálytalálkozóról, amit a Bakony lábainál töltöttünk, egy erdő szélén, vagyis az utóbbi napokban meglehetősen és gyakorlatilag offline voltam minden létező szempontból. A tízéves érettségi találkozó egyrészt nagyon jó volt, másrészt összesen vagy 7 órát aludtam, de hazaérve így elcsigázottan is ránéztem a hírekre, és nem lepődtem meg nagyon: középpontban a WWDC, továbbra is. Az iPhone már nagyjából lefutott ügy, de egyre több más bejelentését is jósolják. Lassan már a kétórás keynote is kevés lenne erre, így a csalódás szinte ismét garantált.

Volt ugye szó már Mac miniről, és az egyébként esedékes Mac Pro és MacBook Air frissítéséről, új Apple TV-ről iPhone OS-sel (ez persze szinte biztosan nem most lesz beharangozva), streamelhető iTunes zenékről, most meg kiegészítették ezt azzal, hogy bemutatják a kész 10.6.4-es hópárduc-frissítést, amivel a Safari 5-ös is érkezhet, a szokásos faster than ever felkiáltást kiegészítve néhány érdekességgel.

A hírek szerint ugyanis a Safari már saját Readerrel érkezik, amivel a híroldalak RSS feedjeit várhatóan pofás formába önti ránk a böngésző. A Safari HTML5-ös képességeit kiegészítik, várható extrák között a Geolocation, a full screen mód és a HTML5-ös videókhoz különféle feliratkezelési képességek várhatók.

A frissítés a fejlesztőket is szereti, ők is várhatnak néhány új eszközt, és a Windows alatt is élvezhető lesz a GPU-s gyorsítás. A lista:

Az Apple állítólag a fejlesztői csomagját, az Xcode-ot is rendesen megreszelgette, a 4-es veriószámú szoftvert állítólag szintén holnap hétkor mutatják be, vagy legalábbis elhangzik pár mondat róla, a lényegi ismerkedéssel még úgyis lesz a résztvevőknek pár napja a WWDC-n.

A San Francisco-i Moscone Center plakátjai már kint vannak, de ezekről a pletykákról említést sem tesznek. Szilárdan és erős meggyőződéssel az iPhone OS 4 ficsöreit hirdetik, amiket már egy pár hónapja azért ismerünk. Megpróbálok holnap estig aludni egy kicsit, hogy kibírjam az egyébként szokásos Appleblogos élő közvetítést - vagyis a megszokott módon, szövegesen és képekkel igyekszem visszaadni a különböző híroldalakról ömlő információkat - szóval jó éjt, és előre a Puffin lekvárral.