Az Engadget belső forrásokra hivatkozva különös pletykát közölt, ami egy új Apple TV eljövetelét jósolja. Egy olyan termékét, amivel az Apple TV lehet a következő sláger.

A termék egészen új koncepcióval érkezne, állítólag az iPadből ismert Apple A4-es processzort kapná, csupán 16 gigabájtos tárolókapacitással, vagyis a helyben történő tárolást leváltja valamilyen cloud-based megoldás. A pletykák szerint a gyengébb processzor ellenére az 1080p-s HD filmek sem jelentenek majd gondot. Ezekből az is következik, hogy az új termék méretben is sokkal kisebb lesz a mostani Apple TV-nél, valamint hogy az iPhone OS valamilyen verzióját használja majd (akár AppStore-ral is).

És most következik, ami miatt egyértelműen slágertermék lehet az Apple TV, széttépve a megszületése óta tartó hobbitermék címkét. 99 dollár, vagyis átszámítva 22 ezer forint lehet az ára. Bumm. Úgy tűnik, az Apple újabban a sokkoló árakkal próbál meggyőzni mindenkit a vásárlásra, isten tartsa meg jó szokásukat.

Ráadásul a termékkel egy időben jelenti be a pletykák szerint az Apple az iTunes.com új szolgáltatásait, amikkel kapcsolatban a Lala.com megvásárlása óta folynak a találgatások, vagyis az iTunes Store-ban található zenék streamelését. Ja, és hogy semmi meglepetésünk ne legyen, a hírek új Mac Pro és MacBook Air bejelentését is jósolják, amiknek már igencsak ideje lenne.

Hosszú keynote-nak ígérkezik a mostani.