Ahogy ígértük, keményen odataposunk, és útjára indítunk egy, a magyar blogoszférában szinte példátlanul nagyszerű sorsolást.

Az apropó: a közelmúltban volt kétéves az Appleblog, ennek örömére jelezte a T-Mobile, hogy szívesen beszállna egy nyereményjátékba valamilyen módon. Részleteket pár nappal későbbre ígértek. El is felejtkeztünk az ígéretről, amikor kiderült, hogy az Itbusiness szakmai zsűrije minket választott a 2009-es év blogjának, aztán pár órával a díjátadó után már hívott is minket a T-Mobile, és elárulta a részleteket: egy komolyabb ajándékkal kívánják megszponzorálni a beígért nyereményjátékot, tudta meg lapunk.

Elég hamar kiderült, hogy nem egy feltöltőkártyát vagy egy magentaszínű mangalicát akar felajánlani a cég, hanem egy 265 ezer forint értékű MacBookot, meg mellé egy 3G-s modemet, méghozzá kötöttségek, havidíjak nélkül. Aki tehát megnyeri a gépet, az szabad ember, azt kezd vele, amit akar, akár oda is adhatja ajándékba nekünk (not!).

Arra gondoltunk, hogy a különleges ajándékhoz különleges játékot indítunk, ezért utazásra hívunk titeket: a múlt öt postjában rejtettük el a megoldáshoz vezető kulcsokat, ezeket sorban végigjárva az utolsó írásban megtaláljátok a kérdést, és az emailcímet, amire el kell küldenetek a választ. Mindegyik postban találtok információt arra vonatkozóan, hogy merre kell továbbindulni, hogy a végén esélyetek legyen megnyerni a gépet.

Mostantól kezdve egy nap áll a rendelkezésetekre a válaszadásra, a játék lezárása után egy véletlenszám-generátor segítségével választjuk ki, hogy a beérkező emailek közül hányadik lesz a nyertes. Előre szólunk, hogy a nyeremény átvételénél fotót készítünk a szerencsésről, szóval csak olyan játsszon, aki névvel, arccal vállalja a sikert. Fontos továbbá, hogy mindenki csak egyszer válaszolhat. A válasszal együtt a játékosnak el kell küldenie nevét és születési dátumát is, amiket az átvételkor igazolnia kell, más személynek ugyanis nem adjuk oda az ajándékot. A nyeremény átadása Budapesten lesz, a nyertes vállalja, hogy személyesen veszi át egy később megadott címen az ajándékot. A szabályok betartását vasmarokkal fogjuk ellenőrizni, hogy mindenki egyelő esélyekkel játsszon.

Induljon tehát a kaland: az első kulcsot az Utazó iPhone-sorozatban rejtettük el egy óriási spriccparti árnyékában.