Fényeket lekapcsolni, spotlámpát a színpadra irányítani, függönyt elhúzni!

A zenekar kezdjen bele Richard Strauss - Imígyen szóla Zarathustra című művébe, majd a háttérből csapjanak elő a lángnyelvek, a következő feliratot formázva:

Ez a nap is eljött, őszintén szólva a napi kontenttolás közben fel sem tűnt, hogy milyen gyorsan rohan az idő, és miközben blogok, lapok, egész csillagok tűntek el a semmibe, mi töretlenül, lendületlenül, megállás nélkül, kisvártatva, hovatovább.

Amikor Ádámmal kitaláltuk egy zalakarosi medencében szivarozva, és portóit kortyolgatva a blogot, fogalmunk sem volt, mibe vágunk bele, vagy hogy meddig juthatunk. Dolgoztunk, közben ti meg elkezdtetek olvasni minket. Napról-napra, hétről-hétre és most már évről évre egyre többet.

A látogatottsági adatokat átnézve kiderült, hogy az elmúlt nyolc hónapban ugyanannyiszor, 2,1 milliószor kattintottatok az Appleblogra, mint a megelőző 16-ban. Egyre több a post is, az első évben 685 írás jelent meg, a másodikban 1058, összesen tehát 1743. Olvasottságunk ennek megfelelően egyfolytában emelkedett, és a januári webkettesedéssel, a twitteroldallal és Facebook-csoporttal megnyomtuk a Turbo Boost-gombot is, ami igencsak tettenérhető a napi látogatottsági statisztikákban:

Naná, elé sok minden történt ebben a két évben: megjelent egy rakás exkluzív információ, többnyire elsőként nálunk bukkannak fel a legújabb Apple-termékek tesztjei, írtunk az Apple főhadiszállása mellől, Silicon Valley-ből, és a cég londoni főhadiszállásáról, ahonnan élőben közvetítettünk a legújabb termékek bemutatójáról, de előfordult az is, hogy egy, az Apple-höz nem köthető, különleges gasztronómiai élményről számoltunk be. Bónuszként Ádámmal elindítottunk olyan sorozatokat, mint az Utazó iPhone, és a hétfői Applecsaj, utóbbi gyakran kedden jelentkezik. Megismert minket számos oldal, hivatkozott ránk az It.café és a HVG, köztudatba kerültünk, de az igazi áttörés az volt, amikor tavaly nyáron felfedtük magunkat: addig stevejobs nicknév alatt nyomtuk a blogolást, azóta tudhatjátok, hogy Szűcs Ádám és Magyarósi Csaba állt a fedőnév mögött.

És hogy tovább folytassam: a látogatók tíz százaléka már a Google keresőjéből talál el hozzánk, olyan népszerű keresőszavakkal, mint "Heidi klón erotikus képei" vagy "afganisztán területén páratartalom". Meglepetten tapasztaltuk ma, a statisztikák összeállításakor, hogy a Google.com-ra írt "appleblog" keresőszóra a negyedik helyen már minket ad ki a kereső, aki nem hiszi, járjon utána. Úgy emlékszem, egy éve valahol a második oldal végén lehettünk. (iTablet)

Akárhogy is nézem, a blog komoly rangot vívott ki magának, nem utolsósorban persze nektek köszönhetően. Rengeteg hűséges olvasónk van, és nagyon sokan közvetlenül is hozzájárulnak ahhoz, hogy a blog olyan, amilyen. Kevés olyan oldalt ismerek, ahol a kommentek ilyen sokat hozzá tudnak tenni a blog minőségéhez, nincsenek rasszista, politikai indíttatású, vagy vállalhatatlanul megfogalmazott hozzászólások, igazi jó csapat gyűlt össze, aminek létszáma folyton nő. Számtalanszor előfordul, hogy ti javasoltok témát, úgyhogy ünnepeljünk most együtt, és büszkén tekintsünk a jövőbe, a harmadik, harmincadik, háromszázadik évforduló felé.

Bravó! Eljutottál a végsőkig, most már csak egyetlen feladat van hátra: válaszold meg a kérdésünket, a helyes megfejtést meg küldd el XXX (játék lezárva).

A kérdésünk: Hol vettük át az Itbusinesstől a 2009-es év blogja-díjat?

A válaszokban az intézmény ragozatlan mozaiknevét kérjük. Ha például az Oktatásügyi Minisztériumban lett volna az átadás, annyit kérnénk, hogy OM. A válaszokat pénteken 13:00-ig várjuk névvel és születési dátummal, amelyik levélből hiányoznak ezek az adatok, azt diszkvalifikáljuk. Holnap este egy véletlenszámgenerátorral kisorsoljuk a szerencsés nyertest, aki viheti a T-Mobile kötelezettségek nélküli MacBookját a hozzá tartozó 3G-s modemmel. Hajrá!

Share