Titkos forrásokon, hosszú csővezetékeken, sikátorokban, szavak nélkül rendezett találkozókon keresztül jutott el hozzám az információ a Macintoshok hazai eredményeiről. Jól tudjuk, hogy a forgalmazó soha nem mond semmit, legfeljebb, hogy mekkorát nőtt az előző évhez képest. Viszont az előző évi adatokról meg csak annyi derült ki, hogy mennyivel jobb, mint a két évvel korábbi. Most viszont konkrét számokat kaptok.

Szóval az egyébként kimondottan gyengének számító harmadik negyedévben 1568 Macintosht adott el az Apple Magyarországon. A gépek 58 százaléka, 911 darab volt laptop, a maradék 42 százalék, 657 darab asztali Mac.

Jól látható, hogy nálunk még mindig nagyon jól mennek a desktopok, még egy olyan márka esetében is, mint a MacBookokkal hatalmas sikert elért Apple. Persze azt már korábban is hallottuk a cég regionális forgalmazójától, hogy Magyarországon kimondottan népszerűen az iMacek.

Az ismertetett darabszámok 21 százalékos csökkenést mutatnak az előző év azonos időszakához képest, ebben a tekintetben is eltérünk tehát a trendektől, hiszen az Apple az említett időszakban 17 százalékos növekedést ért el világszerte.

Az 1568 eladott Mac egyébként az egy százalékos piaci részesedés megszerzéséhez volt elég.

Taps!